Geplaatst in Open dagboek

The Passion

Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen…Is het meer dan chocolade paaseitjes zoeken in het groene prille lentegras tijdens de eerste echte warme zonnestralen? Ja, Pasen is een feest, maar wat vieren we nu eigenlijk?

Veel mensen denken bij Pasen aan de lente. Logisch, het valt ook altijd rond het begin van de lente. De schappen van de winkels liggen vol chocolade eitjes, gele decoratie kuikentjes en ook narcissen kunnen niet missen. Ja, allemaal staan ze voor groei, bloei, ofwel nieuw leven. Toch is dit niet waar Pasen over gaat. Vanavond tijdens de uitzending van ‘The Passion’ zie je een stuk van het Paasverhaal uitgebeeld op een moderne manier. De kruisweg van Jezus, de Zoon van  God die de hemel en aarde geschapen heeft. Hij schiep ons om in gemeenschap met Hem, met elkaar te leven. Toch ging dit mis toen Adam en Eva de verleiding van de zonde niet konden weerstaan, en zo ontstond er afstand tussen God en de mens. Daarom zond God Zijn enige Zoon, Jezus, naar aarde en offerde Hem op. Jezus -die zonder zonde was- is voor ons aan het kruis gegaan uit liefde, om onze zonden te vergeven. Hij heeft het mogelijk gemaakt dat wij nu weer met Hem kunnen leven, en áltijd een tweede kans krijgen. Iets wat wij niet verdienen, maar wel mogelijk is gemaakt. Hij vergeeft ons áltijd, omdat Hij alle lasten en zonden op Zich heeft genomen. Wat een genade, en wat een liefde! De kruisweg is slechts een deel van het Paasverhaal. Jezus is namelijk opgestaan uit de dood. Hij is het die de dood heeft overwonnen. Dat is wat wij vieren met Pasen.

Vanavond loop ik tijdens het moderne verhaal over de kruisiging van Jezus, virtueel mee met het dragen van het kruis. Ik ben Hem dankbaar dat ondanks dat wij het soms moeilijk hebben, Hij áltijd bij ons is en weet wat wij nodig hebben! Kijk jij vanavond ook naar The Passion? Live op NPO1 om 20.25u

Advertenties

Een gedachte over “The Passion

  1. HE! Je moet echt een column gaan schrijven in een tijdschrigt. Dat zou je heel goed kunnen. Eigenlijk zijn deze stukjes al een beetje zoiets….. Wat dacht je van “Eva”?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s