Geplaatst in Open dagboek

Winactie ‘Feestje in je brievenbus’!

Nou, misschien las je het al in het interview op de blog van MamavanSuiker; Ik ben een bezig bijtje en naast mijn webshop en blog heb ik nog veel meer andere hobby’s. Helaas kan ik op dit moment niet aan allemaal gehoor geven, maar één waar ik wel actief mee bezig ben is snailmail.

Ik houd van post. Gezellige post. Ouderwets geschreven brieven en kaartjes die versierd zijn met stickers en plaatjes. Als ik vroeger in de zomer op kinderkamp was geweest hield ik daar meestal een aantal penvriendinnen aan over. Hier schreef ik dan een poosje mee, totdat het na een paar maanden verwaterde. Onze brieven waren momenten om naar uit te kijken. Vol verwachting wachtte ik dan op de postbode als het weer eens ‘tijd’ was om post te ontvangen. Niet alleen de brieven waren leuk, maar de kunstwerkjes, puzzeltjes of stickers die erbij zaten, maakte het helemaal af. Vorig jaar ontdekte ik dat deze post een naampje heeft, namelijk snailmail. Ouderwets post schrijven, er een kunstwerkje van maken en vervolgens de ander er geduldig op laten wachten. Want ja, deze post is traag. Vandaar de naam, snailmail.

Voorbeelden van snailmail. Bron: Pinterest
Voorbeelden van snailmail. Bron: Pinterest

Op dit moment heb ik twee vaste snailmaatjes en zo af en toe snail ik via Tante Jannie’s Postkamer. Je wordt dan gekoppeld aan iemand die je niet kent en maakt daar leuke post voor. Dit is nou precies wat ik dit keer voor jullie zou willen doen. Wil jij graag kennis maken en misschien wel geïnfecteerd worden met deze leuke verslaving? Laat mij in een reactie weten waarom jij een gezellige snailmail zou willen ontvangen, en wie weet heb jij binnenkort een feestje in je brievenbus. Natuurlijk stop ik er ook wat uit mijn eigen webshop bij! De winnaar wordt maandag 8 juni persoonlijk op de hoogte gebracht! Vergeet dus niet je email adres achter te laten, dan kan ik jou mailen voor je adresgegevens.

LET OP: Deze winactie is gesloten!

Advertenties

16 gedachten over “Winactie ‘Feestje in je brievenbus’!

 1. Wat een leuke verslaving! Post krijgen of pakketjes blijft ook ontzettend leuk! Misschien raar om te vragen maar doe je er dan ook altijd een geschreven briefje bij? Ik begrijp er duidelijk helemaal niks van, hahaha!

  Like

  1. Geen rare vraag hoor, dit vroeg ik mij in het begin ook af 😉
   Met mijn snailmaatjes schrijf ik echte lange brieven en maken we er nog altijd iets extra’s bij. Met eenmalige snailmails stop ik er meestal een klein briefje bij, en heel veel kleine cadeautjes 🙂

   Like

   1. Wat een leuk idee! Ik had er nog nooit van gehoord! En wat gezellig ook, klinkt een beetje als vroeger, penvriendinnen! Vond dat altijd zo bijzonder om dan brieven te schrijven en te ontvangen!
    Doe je al langere tijd aan snail mail?

    Like

   2. Als kind deed ik er ook aan, maar nu sinds een jaar veel uitgebreider. Als je even laat weten wáárom je er één zou willen ontvangen, maak je kans op een vrolijke snailmail van mij!

    Like

   3. Dus je kunt ook gewoon brieven schrijven met iemand? Je hoeft niet altijd wat te maken?

    Like

   4. Ja, dat klopt. Maar ik vind het altijd wel leuk om er iets extra’s bij te doen en er echt een klein ‘feestje’ van te maken 🙂
    Leuk dat je meedoet trouwens!

    Like

 2. Wat leuk en lief!!! Ik ben zelf na aan het denken over een heel ander postproject, maar wel echt om mensen blij (En minder eenzaam) te maken met leuke post ❤
  Ik laat deze actie verder aan me voorbij gaan, er is vast iemand anders die het beter kan gebruiken dan ik 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Bij deze, ik zou hem dolgraag willen winnen om ook geïnfecteerd te raken! Tevens heb je me nu ook wel ontzettend nieuwsgierig gemaakt, dus ook als ik hem niet win, wil ik het wel eens gaan proberen! Dankjewel voor de berichten terug!

  Liked by 1 persoon

 4. Wat een super leuke actie! Ik heb wel eens een snailmail verstuurd aan een paar vriendinnen en medeverzamelaars van geboortekaartjes. En ook wel enkele gekregen, maar dat is al best lang geleden. Ik zou het super leuk vinden om er weer eens eentje te ontvangen. Misschien ga ik binnenkort ook weer wat mensen verrassen met snailmail.

  Liked by 1 persoon

 5. wat een leuke actie, ik zou hem graag winnen om inspiratie op te doen, zodat ik mijn verjaardag snailmail steeds leuker kan maken van uit mijn ziekte bed. wie weet wel een nieuwe hobby naast postcrossing in de toekomst. ik heb net mijn 2de snailmail gestuurd, maar nog wel steeds onzeker. dus laat mij graag verrassen met een geweldig voorbeeld en plezier in bed.

  Liked by 1 persoon

 6. Graag doe ik mee met je snailmailactie, super leuk.

  Waarom doe ik mee? Er zijn steeds meer dagen dat de postbode ons huisje voorbij loopt en wat wordt ik toch enorm blij van gezellige post met zorg en liefde gemaakt door iemand die ik in dit geval niet ken.

  Vriendelijke groetjes,
  Sandra

  Like

 7. Ik doe ook heel erg graag mee. Ben nog aan t ontdekken wat t precies is en dmv zulke post kom ik er wel achter. En post ontvangen is zooooo leuk.

  Like

 8. Ik doe ook heel graag mee. Heerlijk om een cadeautje per post te ontvangen, je erop te verheugen…het open te maken en met de inhoud iets moois maken, om weer iemand anders blij te maken. Een persoonlijke brief of kaart zegt zoveel meer dat 1000likes op facebook…echte post is zoveel waard.

  Liked by 1 persoon

 9. Als groot liefhebber van stationery, papierwaren en post ben ik sinds kort ook aan snailmail begonnen. Naast het runnen van mijn webwinkel (net als jij, leuk dat we collega’s zijn) doe ik ook aan postcrossing en pocketletters. Het schrijven, plakken, knippen en inpakken voelt als een feestje en dat je iemand blij maakt met jouw verzonden post. Het uitpakken is ook al zo ontzettend leuk en zie ik als een stukje me-time en dat iemand zo haar/zijn best doet om jouw iets heel moois te geven. Het verbinden van mensen hoe mooi is dat! Ik doe graag mee met deze actie want het werkt inspirerend en echte post is gewoon zoveel leuker!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s