Geplaatst in Open dagboek

Puur Genieten

Voor velen is het nu herfstvakantie. Dat wilden wij ook, aangezien wij dit jaar niet op vakantie zijn geweest vanwege de verhuizing. Als je kinderen hebt raak je al snel in de sleur van het dagelijks leven. Niks mis mee, vind het zelfs wel fijn! Alleen tijd voor elkaar, échte tijd, schiet er dan weleens bij in. Wij vonden het daarom niet alleen tijd, maar máákten ook tijd. We planden een weekendje weg. Een weekend waarin rust en stilte voor ons centraal stond. Gewoon even geen huilende, piepende, aandachtvragende kinderen die je elke dag (en nacht..) nodig hebben!

Wat heerlijk! Even geen kids om je heen. Begrijp me niet verkeerd, ik houd enorm veel van ze, maar soms is het nodig om je batterij even op te laden. En niet alleen dat trouwens. Investeren in je huwelijk is namelijk ook heel IMG_4601belangrijk, en nodig. Even weer alle tijd voor elkaar, zonder dat je tijdens het avondeten maar met een half oor kunt luisteren naar elkaar. Het is best gek hoe snel je vervreemd raakt van de stilte, van de gewoonte áltijd tijd voor elkaar te hebben wanneer je dat wilde. Uit het studentenleven zijn wij meteen in het wereldje van ‘ouders zijn’ beland. Best pittig, vooral als je nog jong bent. Gelukkig hebben wij hele lieve ouders die dol zijn op onze kinderen en daar áltijd terecht kunnen. Wij gingen dus een weekendje zonder kinderen weg. En wat hebben we genoten!

Het ultieme herfstvakantiegevoel is wat wij zochten. Dan zit je volgens ons in Limburg op de juiste plek. We verbeleven in een hotel in Thorn. Op onze aankomstdag leerden we het Witte Stadje, zoals Thorn ook wel genoemd IMG_4736wordt, kennen. Klein, maar fijn! ’s Avonds heerlijk genoten van een twee-gangen diner in het restaurant, wat was dat lang geleden! Zaterdag zijn we erop uit gegaan. Op zoek naar de rust en de stilte. En waar vind je dat nou ergens anders dan in de natuur? Eerst brachten we een bezoek aan Mondo Verde in Landgraaf. Een divers familiepark met dieren, attracties en de wereldtuinen als toppunt. Je waant je bij binnenkomst meteen in een andere wereld. De tuinen zijn opgezet in verschillende delen van de wereld, waardoor je ook echt het gevoel krijgt dáár te zijn. Doordat het zeer speels is opgezet, zijn de tuinen leuk om doorheen te lopen. Elke tuin heeft iets avontuurlijks om te ontdekken. Hier waren niet alleen beelden, planten, bomen, gebouwen en vijvers te vinden, maar ook bijzondere vogels en dieren die bij de landen hoorden. Een echte aanraden voor natuur- en dierenliefhebbers. IMG_4742

Wij vervolgden onze dag in Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen. Net over de grens in België is dit unieke natuurgebied te vinden met vele mooie wandelroutes. Wij kozen een route van circa 2 uur. Waar je start op een plek waar 26 jaar geleden de Steenkolenmijn van Eisden nog op volle toeren draaiden, vind je nog geen 20 minuten verderop een spectaculair panorama met uitzicht over een verrassend mooi landschap van bergen en meren. Vooral het meer heeft een bijzondere indruk bij ons achtergelaten. Nadat wij onze weg vanaf het panorama punt weer naar beneden vervolgden en uitkwamen bij het water, ontdekten wij dat dit geen gewoon meer was. Tijdens een IMG_4769prachtige zonsondergang die zorgde voor een prachtige oranje gloed over het water, zagen wij tientallen zwanen zwemmen. Een echt zwanenmeer dus. Wauw. Puur genieten dit. Zo bijzonder.

Wat is het toch waardevol, zulke momenten. We kunnen niet wachten om nog eens met z’n tweetjes de natuur, de stilte, de rust op te zoeken. Maar wat was ik blij toen ik mijn twee kleine schatjes weer in mijn armen kon sluiten. Hun lach en knuffels die laten merken dat ze je hebben gemist, daar kan niks tegenop. Zoveel liefde, dat is pas écht puur genieten!

Advertenties

Een gedachte over “Puur Genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s