Geplaatst in Algemeen, Open dagboek

Mamablog? Ik ben het zat!

Ik blog nu bijna één jaar en ik ben het zat! Nouja, niet het bloggen zelf hoor. Wel het wereldje eromheen. Op dit moment mag ik mezelf nog een mamablogger noemen, maar ik neem graag ‘ontslag’. Ik dacht dat het bij me zou passen als pedagoog zijnde. Integendeel. Ik pas er totaal niet tussen en dus besloot ik; het roer gaat om!

Het ‘mamablog wereldje’, stiekem ben ik het zat. In mijn ogen, zoals ik het dus beleef, gaat het alleen maar om concurrentie, rivaliteit en geld verdienen. Iedereen probeert uniek te zijn, maar is het vaak eigenlijk niet. Er heerst onzichtbare strijd over wie nu weer de meest leuke blog heeft geschreven over luiers, poep, borstvoeding, flesvoeding, ofwel gewoon alles wat met opvoeding te maken heeft. Het maakt me moe! Degene met de leukste en meeste reacties ‘wint’. Ik hou er niet van en het leverde me zelfs spanning op. Wat zeg ik; stress. Bloggen moet leuk zijn, nietwaar? En dus nam ik een belangrijke beslissing. Ik stop met het zijn van een mamablogger. Heb je mijn quote in mijn banner weleens gelezen? Daar staat: ‘I am Who I am’. Nou, dat heeft het bloggen me in ieder geval duidelijk gemaakt. Ik ben geen mamablogger.

Vanaf nu ga ik doen waar ik écht blij van wordt! Mijn blog wordt vanaf maart een creatieve blog vol inspiratie over snailmail & DIY. En niet alleen dat, nee, nog véél meer! Een blog waar je vrolijk van wordt, geïnspireerd door raakt en vervolgens blije harten mee creëert! Niet door mij, maar door jou!

Nieuwsgierig? Houd mijn blog dan goed in de gaten! Vanaf maart zal deze een heel andere vorm gaan krijgen. Dus ben jij creatief, houd je van snailmail, DIY, printables en lekkere bakrecepten? Heb je behoefte aan inspiratie en heel veel leuke ideeën? Voeg mijn blog toe aan je favorieten en ik beloof je een heleboel creativiteit. Ik kan niet wachten om het met je te delen. Want delen is vermenigvuldigen!

Tot gauw!

Advertenties

31 gedachten over “Mamablog? Ik ben het zat!

 1. Ik voel dat helemaal niet, maar ik ga ook gewoon lekker mijn eigen gang. Dan eens een diy, dan een artikel over fashion en dan weer over het mama zijn, een standaard mamablogger ben ik dan misschien niet. Ik vind het heerlijk wat ik doe en ik denk dat de truc is om gewoon bij jezelf te blijven. Als jij graag over creatieve dingen blogt, moet je dat doen, veel succes hoor!

  Like

  1. Ik sluit mij helemaal aan bij Wilma. Gewoon doen wat je zelf leuk vindt en geen rekening houden met wat andere bloggers in jouw “categorie” doen. Een blog mag volgens mij ook groeien en daar hoort een verandering van onderwerp zeker bij. Heel veel succes!

   Liked by 1 persoon

 2. Ik ben niet eens een mamablogger maar ik merk die ontzettende rivaliteit zelfs! Groot gelijk dat je kiest waar jij gelukkig van wordt. Ik hou zeker ook van bakken dus ben heel benieuwd!

  Like

 3. Mama’s he, ehh ik bedoel vrouwen. Zet er een aantal bij elkaar en ze killen elkaar. Of als je geluk hebt houden ze het bij roddelen. Maar gelukkig heb ik er weinig last van. Blijf gewoon lekker doen wat jij leuk vindt, dan blijf ik wel lezen, want dan is je blog leuk!

  Liked by 1 persoon

   1. Ik zie binnen de mamabloggers vooral veel ‘nadoen’. Als een grotere blogger ergens over schrijft, lijkt iedereen daar ineens een mening over te moeten hebben en gaan veel bloggers daarin mee. Op die manier trek je natuurlijk veel bezoekers, maar die manier past niet bij mij. Ik wilde juist uniek zijn en schrijven over onderwerpen die niet populair waren. Blijkbaar werkt dat niet zo, het kostte mij teveel moeite om het onder de aandacht te brengen. Ik wil niet mee met de massa en het maakt me moe al die berichten over opvoeding. Mss wel omdat ik zelf pedagoog ben? Het is voor mij in ieder geval een opluchting dat ik een andere kant opga met mijn blog 😊

    Like

 4. Jammer dat het je zoveel spanning oplevert. Denk ook dat het er aan ligt met welk doel je zelf schrijft. Doe je het omdat je het leuk vind of omdat je er meer mee wilt bereiken? Als dat laatste het geval is zal je die spanning sneller merken. En dan is het aan jezelf wat je ermee doet. Als het niet goed voelt dan zou ik vooral adviseren je eigen kant op te gaan en te schrijven over wat je wel gelukkig maakt. Al geloof ik dat ook in de diy-bloggers wereld er rivaliteit is. Dat heb je tenslotte in iedere sector, en niet alleen in de blogwereld. Alleen zie je dat online en valt het misschien meer op.

  Like

  1. Natuurlijk is er overal rivaliteit, alleen de rivaliteit onder moeders, over opvoeding, dat ben ik zat! Van daar dat ik inderdaad een andere kant opga met mijn blog. Ik wilde met mijn blogjes over opvoeding inderdaad veel bereiken; andere tips geven en kritisch laten nadenken/kijken naar hun handelen als ouder. Ondanks de vele leuke reacties, kost het me teveel moeite om dit onder de aandacht te brengen. Ik schreef vaak over onderwerpen die op dat moment juist niet door iedereen beschreven werden, maar blijkbaar werkt dat niet. En aangezien ik niet mee wil gaan in de massa, besluit ik totaal wat anders te doen 😊

   Like

   1. Als ik het zo leest gaat het je dus niet over de mamablogwereld maar moeders in het algemeen. Ik ben zelf ook pedagoog en merk dat de wereld verbeteren niet altijd zo makkelijk is als het lijkt. Het moederschap is stiekem best complex dus probeer zelf een evenwicht te vinden gebaseerd op kennis en ervaring. Want over poep en plas en bevalling wordt er al genoeg geschreven.

    Like

   2. Dat klopt! Maar in het online wereldje kan iedereen er zo makkelijk een mening over hebben en dat maakt me moe. Iedereen heeft altijd wel een mening over alles. Van daar dus dat ik er afstand van doe. Daarbij; om opvallend te blijven in het mama-blogwereldje, is het natuurlijk leuk om ook andere mamablogs te lezen, maar ik merkte bij mezelf dat ik de meeste helemaal niet meer zo interessant vindt. En als ik niet meer actief ben en geïnteresseerd, tja wie leest mijn verhalen dan? Ik zet liever mensen aan het denken en wil ze inspireren.

    Like

 5. Ik wist niet dat het er onder de mamabloggers zo aan toe ging! Eerlijk gezegd vind ik een leuke DIY wat leuker om te zien dan een verhaaltje over luiers (da’s dan wel mijn persoonlijke voorkeur). Goede beslissing!

  Liked by 1 persoon

 6. Ik herken mij totaal niet in en ik blog al 6 jaar dus al een behoorlijke tijd. Het ervaren van druk en hoe je daar mee omgaat zit toch voornamelijk tussen je eigen oortjes. Niemand verplicht je tot iets. Wat ik zelf merk is dat veel pas beginnende bloggers (en dat is 1 jaar ook) zich willen meten met bloggers die al jaren bezig zijn ( inclusief gratis spullen) En als dat je motivatie is, ja dan haak je snel af. Ik doe het voornamelijk odmat ik het leuk vind en schrijf over wat ik wil, wanneer ik wil want die vrijheid heb ik en die lezers trek ik aan.
  En als je anderen wilt adviseren over opvoeding, is het logisch dat men dara tegenin gaat want je komt aan een essentieel stuje van iemand; zijn kind.

  Like

  1. Ik begrijp je reactie niet helemaal. Juist dit soort reacties zorgen ervoor dat het voor mij niet leuk meer is. Ik heb juist hele leuke reacties gehad op de blogjes die ik heb geschreven, alleen haalde ik er geen voldoening meer uit. Ik blog al sinds mijn 15e, nu ben ik 26. Ik had altijd een creatieve blog, maar heb deze vorig jaar omgezet tot mamablog. Ik ben nu tot de ontdekking gekomen dat het mamabloggen niet bij me past, en daarom stop ik ermee. Ik ervaar geen druk, wel een vervelende sfeer! Gelukkig heb jij er geen last van! 😊

   Like

  2. Oja, als je mijn blog goed hebt bekeken ging het niet altijd over opvoeding van eigen kind, maar ook hoe we hier in de maatschappij met kinderen omgaan. Zoals asielkinderen. Ik wil helemaal niet aan iemands kind komen, ik wil anderen helpen en inspireren.

   Like

   1. In je stukje lijkt het alsof alle mama bloggers zo zijn. Terwijl ik soortgelijke stukjes ook lees bij fashion bloggers, beauty bloggers etc. Eigenlijk wel alle soorten bloggers.En dan ook niet iedereen maar een enkeling. En dat vind ik wonderlijk. Persoonlijk ben ik met veel bloggers toch best bevriend geraakt en kan ik heel goed opschieten. Ik vraag me dan af waar dat aan ligt. Tuurlijk er zijn er die mij niet liggen maar dat is in het echte leven ook zo. Ik hoef niet met iedereen vriendjes te zijn. Maar net zoals in het echte leven negeer ik die mensen want alles wat je aandacht en energie geeft groeit.

    Hetgeen jij beschrijft ervaar ik niet persé met bloggen. Maar over het algemeen hebben mensen en moeders overal een mening over. Of is dat vrouwen eigen?
    Uiteindelijk weet je toch waar je het voor doet en hoef je je toch naar niemand te verantwoorden of verdedigen? Ik bedoelde ook niet letterlijk dat je aan een kind komt. Maar elk onderwerp wat over opvoeding gaat ervaren mensen alsof je aan hun kind komt.

    Het lijkt me sowieso goed dat je over iets schrijft wat je leuk vindt.Dus succes daarmee.

    Like

 7. En daarom heb ik geen niche 😉 Nee zonder gekkigheid, ik snap wel wat je bedoelt. Ik ervaar het niet zozeer als rivaliteit, maar wel een bepaalde druk. Lastig om onder woorden te brengen, heb er voor zondag een stukje over klaar staan. 😉 Lekker doen waar jij je goed bij voelt en dat je meer over DIY gaat schrijven wil niet zeggen dat je niet ook af en toe over pedagogische zaken kunt schrijven? Het is en blijft jouw blog. Ben benieuwd, ik blijf je volgen! Zet ‘m op! 😀 x

  Liked by 1 persoon

 8. Ik denk echt dat het is hoe je er zelf in staat. Ik heb zelf geen last van het wereldje zoals je dat noemt en ik zie het ook anders maar dat maakt niet uit natuurlijk. Ieder zijn ding, toch?! Ik sta al 4 jaar aan de zijlijn. Ik blog met mijn dochter en daardoor zijn we geen mamablog maar we zijn geen beautyblog en we zijn geen travelblog, nou ja je snapt. Wij zijn wij. En dat vind ik heerlijk. Met andere woorden, goed dat je ontslag neemt, een blog moet je doen voor je plezier, het is lekker hier aan de andere kant haha

  Like

  1. Bedankt voor je reactie. Ja, ik wil niet meer onder de noemer ‘mamablog’ vallen, ik vind het een vervelende sfeer. Het is meer hoe moeders onder elkaar met elkaar omgaan en op elkaar reageren. Dat vind ik jammer. Vooral op social media komt dit duidelijk naar voren. Daarbij maken al die berichten over opvoeding me moe. Tijd voor iets anders dus 🙂

   Like

 9. Best wel grappig, ik blog nu ook al een tijdje en ik had nooit echt een richting. Als iemand me zou vragen waar mijn blog over ging had ik niet echt een antwoord. Maar ik ben er inmiddels achter dat ik dus heel veel schrijf over mijn kinderen. Best wel mama-ish dus. Dus ik heb eigenlijk besloten om een mama blog te beginnen. Met het verschil dat ik geen pedagoog ben, niet over babies wil schrijven en een ander invalshoek heb. Ik ben namelijk moslim en schrijf daar ook over. Je komt natuurlijk heel veel dezelfde dingen tegen maar er zijn dingen waar andere moeders niet tegenaan lopen. Ik heb inmiddels mijn eigen domeinnaam geregistreerd en binnenkort ga ik dus verder op http://www.fatimama.be.

  Maar je moet wel sowieso schrijven over wat jij echt leuk vindt. Ik ga dat ook doen want het is zo belangrijk om dingen bij jezelf te houden. Of je daar nou veel lezers mee trekt of niet. Maar je moet nooit jezelf verloochenen. Hopelijk voel je je beter als je vanaf maart opnieuw begint.

  Like

  1. Bedankt voor je lieve reactie Michelle. Ik blogde inderdaad ook over van alles en nog wat, maar vooral over opvoeding. En dat is eigenlijk waar ik nu mee wil stoppen. Ik blogde ook veel over mijn geloof (ik ben Christen 😉 en dat wil ik nog steeds wel laten terugkomen in mijn blog.

   Leuk dat jij binnenkort ook gaat bloggen. Heel veel succes en vooral veel plezier. Ik houd het in de gaten!

   Like

 10. Ik weet niet of ik mezelf een mamablogger zou noemen, maar ik plaats wel veel artikelen omtrent ouderschap en kinderpsychologie dus ik neig wel indirect in deze niche.

  Wat mij ook is opgevallen is idd de concurrerende bloggerswereld, maar probeer je erover heen te zetten. Het is als blogger niet reëel om iedereen als concurrentie te beschouwen, want er zijn zoveeeeeel mamablogs in Nederland alleen al. Laat ze maar stikken en doe wat je het leukst lijkt. De heisa eromheen hoort erbij ^_^

  Succes met het posten van DIY-artikelen

  Liked by 1 persoon

 11. Via, via kom ik op je blog… een antwoord elders trok mijn aandacht!

  Ik denk dat het er erg aan ligt waar je eigen focus is, daarnaast heb ik de afgelopen jaren (ik blog sinds 2004) gemerkt dat het soort blogger is veranderd. Er zijn veel ‘nieuwe’ bloggers die als doel hebben om geld of spullen te verdienen via hun blog.

  Dat baseer ik met name op vragen die ik krijg, maar ook als ik een blog zie die net is gestart en dan er al een stuk op staat met samenwerkingen en reviews.

  Zelf heb ik geen echte “richting” aan mijn blog gegeven, ik schrijf werkelijk over van alles dat bij mij past, waar ik een idee of mening over heb of over iets wat mijn aandacht heeft getrokken, kortom… van alles!

  Veel succes met het omzetten van je blog, ik kom snel weer eens terug!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s