Geplaatst in DIY voor jou, Snailmail

Enveloppen met liefde

Een kaartje, briefje, snailmail; altijd leuk om te versturen! Zeker met Valentijnsdag! Ik heb meer dan 40 smakkers verstuurd. Ja, we mochten weer kussen van PostNL. Zó leuk. Daar maak ik natuurlijk graag gebruik van. Heb jij nou nog niks voor je liefje? Schrijf een lief kaartje of briefje en stop hem in een met liefde zelfgemaakte envelop. Hoe je dat doet? Ik leg het je uit!

Tijdens het CreaWeekend in Gorinchem, eind januari, gaven Marion en ik verschillende Make & Takes. Wij zullen vanaf vandaag elke week een Make & Take uitleggen. We beginnen vandaag met de enveloppen. Elke Make & Take had twee onderdelen. Bij de enveloppen was dat ‘enveloppen maken’ & ‘enveloppen illustreren’. Ik leg je uit hoe je zelf enveloppen kunt maken van tijdschriften. Op de blog van Marion lees je hoe je enveloppen zelf gemakkelijk kunt illustreren.

img_7953Wat heb je nodig?
– Tijdschriften
– Mallen (TIP: Hema!)
– Potlood
– Gum
– Schaartje
– Lijmstift

1) Knip of scheur een aantal vellen uit tijdschriften. TIP: koop een aantal oude kinderboeken op de rommelmarkt of in een kringloopwinkel. Hier staan vaak ook leuke plaatjes in! Het papier mag zowel dun als dik zijn.

2) Kies een mal. Mallen kun je op het moment heel goedkoop bij de HEMArkt kopen.
Eén setje met 3x envelopsjablonen en 8x labelsjablonen kost maar €0.50. Het voordeel van deze mallen is dat ze doorschijnend zijn. Hierdoor kun je goed zien hoe je envelop er uiteindelijk uit komt te zien. Het nadeel vind ik dat de grote mal net niet op een A4-vel past. De middelgrote mal vind ik net weer iets te klein, omdat hier geen standaard postkaart in past. TIP: heb jij van Flow eén of meedere ‘Book for Paperlovers’ in huis? Hier zitten knipvellen in om zelf enveloppen te maken. Deze passsen precies op een A4. Knip er één uit, plak hem op stevig papier, en je hebt je eigen gemaakte mal. Nadeel van een zelfgemaakte mal is dat hij niet doorschijnend is en je dus niet precies kunt zien hoe je envelop eruit komt te zien.

3) Leg de mal op je papier. Let goed op dat je de mal op de juiste manier neerlegt, zodat je de envelop niet per ongeluk op zijn kop maakt. Wanneer je de mal met de korte flap naar boven legt, weet je dat je goed zit 🙂

4) Trek de mal over met potlood. Altijd met potlood, want een pen of fineliner kun je niet meer uitgummen. Het zou jammer zijn als je penstrepen op je envelop ziet.

5) Knip je envelop uit. Gum daarna de nog zichtbare potloodlijntjes uit.

6) Vouw de flapjes naar binnen. Plak vervolgens alleen de twee zijflappen en de onderste flap aan elkaar vast. TIP: lijm de randen met een lijmstift!  Met gewone alleslijm schiet je te snel uit. Daarnaast droogt een lijmstift zo op, dat je daarna nauwelijks nog lijmresten ziet.

7) Je envelop is klaar voor gebruik! Natuurlijk kun je hem nog extra versieren met washitape of stickers, net wat jij wil! Stop er een leuk Valentijnsbrief -of kaartje in, en je lover zal vast en zeker verrast zijn 🙂

img_7957

Heb je nog vragen over het maken van enveloppen? Stel ze gerust in een reactie onder deze blogpost. Ga jij deze DIY ook maken? Deel dan een foto met hashtag #buttydaantje

Kleine mededeling; vandaag -op Valentijnsdag- is de laatste kans om mee te doen aan onze Valentijns win -en deelactie op Instagram en/of Facebook. Doe jij al mee? Je maakt kans op een heel tof prijzenpakket!

valentijn_winactie

Een gedachte over “Enveloppen met liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s