Geplaatst in DIY voor jou, Handlettering

Stickers handletteren

Vandaag de laatste dag van de maand, en ook de uitleg van de laatste Make & Take die Marion en ik gaven tijdens het Crea Weekend. Dit keer vertellen we je hoe je zelf stickers kunt maken. Want zeg jou zelf; stickers zijn leuk, hip en handig! Nóg hipper is om het te combineren met dé trend van nu: handletteren!

Handletteren op stickers is anders dan handletteren op een kaart of poster. Je hebt minder ruimte en het is dus belangrijk om na te denken over de tekst en font die je kiest. Enkele voorbeelden van teksten die je kunt kiezen:
– Liefs
– Have a nice day
– You’re beautiful
– Made with love
– Voor jou
– You are so loved

Qua fonts zijn de schrijfletters en grote letters het meest handig. Hiermee zijn al heel veel variaties mogelijk. Je kunt de letters dik maken of juist heel dun en lang. Schaduwen geven ook een leuk effect of het toevoegen van krullen. Kortom, er is van alles mogelijk. Uiteraard kan ik hier van alles gaan uitschrijven, maar ik denk dat je voor verschillende lettertypes het beste kunt kijken op Pinterest. Zoek eens op de zoekterm ‘Handlettering Fonts’. Je vindt dan al vele voorbeelden. Ga er vooral veel mee oefenen. Probeer een aantal fonts uit die je leuk en gemakkelijk vindt. Daarna kun je een tekst kiezen voor op je sticker(s) en vervolgens een schets maken op een wit A4’tje.

Als je denkt dat het ‘echte’ werk kan beginnen, zorg er dan voor dat je met potlood hulplijnen maakt op de sticker(s). Maak je ontwerp ook altijd éerst met potlood, daarna pas met fineliner. Zo heb je nog de mogelijkheid om te gummen en corrigeren.


Ik hoop dat ik je fijne tips heb kunnen geven omtrent het handletteren op stickers. Ben je nou nog op zoek naar fijne stickers om op te handletteren? In mijn shop vind je setjes van  4 grote ronde kraftstickers voor maar €0.50. Heb je specifieke vragen? Laat een reactie achter of mail naar info@buttydaantje.nl

Waar gebruik jij stickers voor?

Advertenties

9 gedachten over “Stickers handletteren

  1. Pingback: DIY stickers maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s