Geplaatst in DIY voor jou, Handlettering

Wit op donker

Probeer het eens andersom. Handletteren doen we meestal op wit papier, maar wist je dat het ook heel goed kan op zwart of kraftpapier. Dat maakt je creatie nét weer een beetje anders. Kijk mee en laat je inspireren!


Experimenteren met handletteren, hoe leuk! Nu ik de smaak goed te pakken heb en mezelf een gevorderde letteraar kan noemen, is het tijd voor de volgende stap. Nog meer mogelijkheden en materialen ontdekken. Sinds kort heb ik de witte Sakura Gelly Roll gelpen. Ik heb lang getwijfeld om hem te kopen, maar kan hem inmiddels niet meer missen. Je kunt er zulke toffe dingen mee doen.


Wit komt op zwart -en kraftpapier heel mooi uit. Het geeft een mooie heldere dekking. Je kunt er met de Gelly Roll direct op schrijven, maar je kunt ook eerst met zwart letteren en dan met de witte gelpen de letters versieren.


Natuurlijk kun je ook eerst met wit schrijven en dan met zwart -of juist een leuk kleurtje- de letters versieren. Hiervoor gebruik ik liever een chalkmarker. Deze zijn eigenlijk niet persé voor op papier bedoeld, maar het gaat prima. Met een chalkmarker krijg je dikkere letters en kun je ze naderhand beter versieren, mocht je dit leuk vinden. Let er wel op dat je ze versiert met een zwarte stift of marker en niet met een fineliner. Mijn ervaring leert dat je fineliner er niet beter op wordt als je over de inkt van een chalkmarker wilt tekenen of schrijven.

Had jij dit al eens uitgeprobeerd?

Advertenties

7 gedachten over “Wit op donker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s