Geplaatst in DIY voor jou, Snailmail

Snailmail-mapje!

Ik heb er de laatste tijd zó weinig tijd voor gehad, maar toch had ik ineens de enorme behoefte om weer eens te gaan snailen. En wat is dat toch fijn! Gewoon héérlijk even weg uit alle drukte en gewoon creatief aan de slag gaan. Nu ben ik al een tijdje lid van een leuke snailmail FB-groep, maar ik vind het ergens toch overzichtelijker gericht aan de slag te kunnen. Daarom melde ik mij aan voor de postzolder!

De postzolder is een site waar je je kunt registreren als je van post sturen houdt. Je kunt hier een profiel aanmaken waarbij je aangeeft wat je interesses zijn. Vervolgens kun je een adres aanvragen. Je maakt dan voor deze persoon persoonlijke post, een echt brievenbusfeestje. Wanneer jouw post verstuurd en ontvangen is, ontvang jij automatisch ook post van iemand anders terug.

Vorige week melde ik me aan en ging direct aan de slag. Ik wilde eens wat anders proberen dan wat ik normaal doe. En dus maakte ik een snailmail die kan worden hergebruikt, een mapje! Hierin heb ik natuurlijk leuke goodies gedaan, maar de ontvanger kan hier natuurlijk ook stickers, kaartjes of brieven in gaan bewaren.

Uiteraard heb ik geprobeerd zoveel mogelijk te werken vanuit de wensen en favorieten van de ontvanger. Stiekem heb ik ook even een kijkje genomen op haar Instagram account om een impressie te krijgen van haar interesses.

Hieronder zie je hoe het mapje er uiteindelijk uit is komen te zien. Ik heb gebruik gemaakt van de leuke splitpennen van de Action en een stukje bakerstwine, waarmee het mapje gemakkelijk dicht kan worden gemaakt. Dit wordt ook wel een Japanse sluiting genoemd. De hoeken heb ik rond gemaakt een speciale corner punch.

Zoals ik al schreef heb ik het mapje natuurlijk ook gevuld met leuke goodies. Zo stopte ik er een zakje in met leuke stickers en magneetjes. Dan nog een mooi label, een schrijfkaartje van Unieke Postkaarten, en uit mijn eigen shop een cactus kaartje en een veertjes bladwijzer.

Natuurlijk heb ik ook aan de achterkant gedacht. Het zou zonde zijn als ik daar geen aandacht aan besteed. Dus ook deze heb ik versierd!


Hoe vinden jullie het mapje geworden?

Heb jij al eens zoiets gemaakt?

Advertenties

11 gedachten over “Snailmail-mapje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s