Geplaatst in DIY voor jou, Snailmail

Hergebruik is puik!

Als je net met snailmail begint óf gewoon niet teveel geld wil uitgeven aan snailmail spulletjes, dan is hergebruik is een heel puik plan! Daarnaast is het ook nog eens duurzaam. Het is zo zonde om mooie papiertjes, zakjes, touwtjes e.d. weg te gooien.

In een eerdere blog schreef ik al een klein stukje over het verzamelen van snailmail goodies. Dit kan natuurlijk door leuke spulletjes te kopen bij creatieve shops, maar ook hergebruik mag niet ontbreken. Wist je bijvoorbeeld dat je bij een kringloop heel goed kunt slagen? Ga hier eens op zoek naar oude atlassen of kinderboeken. Vaak staan hier hele leuke plaatjes in die je kunt gebruiken om enveloppen of zakjes te maken. Natuurlijk kun je plaatjes ook leuk los gebruiken bij het versieren van je snailmail of envelop. Oude kwartetspelletjes, agenda’s of kalenders zijn hier vaak ook heel geschikt voor.

Ontvang je vaak post? Gooi de enveloppen niet zomaar weg. Let er bij het openen van een envelop op, dat je dit zo zorgvuldig mogelijk doet. Vaak kun je hem dan nog gemakkelijk hergebruiken door hem leuk dicht te plakken met washitape. Over het adres kun je een leuke adressticker plakken. Let ook altijd goed op de postzegels die op de envelop zitten. Soms zijn deze niet afgestempeld, waardoor je ze nog een keer kunt gebruiken. Wel zo fijn voor ons snailmailers. Postzegels zijn al duur genoeg!

postzegels

Zelf bewaar ik ook altijd kerst -en verjaardagskaarten. Ja, óók degenen waar alleen ‘gefeliciteerd’ of ‘fijne kerstdagen’ op staat. Vaak staan er op de voorkant leuke plaatjes die je uit kunt knippen en kunt gebruiken bij je snailmail. Ook restpapiertjes gooi ik nooit zomaar weg. Hier stans ik vaak confetti uit met mijn kleine ronde pons. Zo kun je er een echt brievenbus feestje van maken!

Krijg je een mooi ingepakt cadeautje met een lint eromheen? Of juist mooi ingepakt in een papieren zakje? Maak ook deze voorzichtig open. Het lint kun je sowieso hergebruiken en wie weet het papiertje ook wel. Met online bestellingen zitten de producten ook vaak verpakt in papier. Gewoon bewaren 🙂

hergebruik

Het is niet alleen duurzaam om materiaal her te gebruiken, het is ook leuk! Ik vind het zelf altijd weer een uitdaging om weer iets nieuws te creëren.

Doe jij ook aan hergebruik?

2 gedachten over “Hergebruik is puik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s