Geplaatst in Geluk van LadyBug, Snailmail

Post-ideetjes!

Ondanks dat de kinderen nu alle dagen thuis zijn in verband met de zomervakantie, ervaar ik toch meer rust. Rust om meer na te denken, tijd om meer gezellige dingen te doen met mijn kids, maar ook meer tijd voor mezelf. Klinkt gek, maar toch is het zo. De alledaagse druk is er even af en ging eens op zoek naar leuke postadresjes. Want post sturen is altijd leuk!

Zelf heb ik een vaste penvriendin en zie ik via Instagram en speciale Facebookgroepen weleens leuke oproepjes voorbij komen, maar er zijn ook speciale sites met hele speciale oproepjes.

Wat denk je bijvoorbeeld van Post voor Kanjers. Deze stichting zet zich in voor kinderen en volwassenen met ernstige ziektes. Denk bijvoorbeeld aan kanker of spierziektes. Via deze site kun je je aanmelden om post te sturen naar één of meerdere van deze kanjers. Hierbij kun je ervoor kiezen een kaart per week, per twee weken of per maand te versturen.
Logo_post_voor_kanjers
Ook bestaat er Project Postmaatje, speciaal voor ouderen. Helaas zijn er steeds meer ouderen die zich eenzaam voelen en dan kan post natuurlijk een enorme oppepper zijn. Wanneer je je aanmeldt, zorgt Project Postmaatje voor een match. Het is dan de bedoeling dan je 4 tot 8 keer per jaar post stuurt naar je maatje. Dit kan bijvoorbeeld verjaardagspost zijn, zomaar post of een leuk gedichtje.

Postmaatje_logo_01_transp
Wil je graag wat meer vanuit een thema werken? Dan is De Postzolder misschien wel wat voor jou. Hier kun je je aanmelden en vervolgens je interesses invoeren. Je kunt op elk gewenst moment een adres aanvragen, waar je eenmalig post naar stuurt. Na aanvraag krijg je het adres en de interesses van die persoon in je mailbox. Zo kun je heel gericht aan de slag.

title

Dan is er ook nog Postcrossing. Dit is voor de echte ansichtkaarten verzamelaars. Als je je aanmeldt via deze site kun je postkaarten uitwisselen met mensen van over de hele wereld. In je profiel kun je aangeven welke postkaarten je spaart of graag zou willen ontvangen. Het leuke hiervan is dat je postkaarten ontvangt van mensen over de hele wereld. Leuk om bij te houden in een album!

523334_10151061893275868_888900299_n

Nog op zoek naar leuke snailmail goodies of kaarten? Neem eens een kijkje in mijn shop. Deze leuke stickers (zie foto hieronder) bijvoorbeeld, zeer geschikt voor post! En kijk eens bij de postkaarten. Van sommigen gaat de gehele opbrengst naar een goed doel. Wanneer je actiecode ‘postidee2017’ invult bij overige opmerkingen, ontvang je een GRATIS postkaart! Geldig t/m zondag 6 augustus!

echte-post_stickers

Ben jij toevallig lid van één van bovenstaande sites?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s