Geplaatst in Handlettering

Eén van de duizenden

Meer dan 4.5 duizend mensen hadden gereageerd. Maximaal 35 mensen zouden worden uitgekozen om er aan mee te werken. Ik ben er daar één van. Wát een eer! Ik heb het over de handletter challenge van Hemelsblauw. Inmiddels drie weken geleden al van start gegaan.

Ze wilden iets groots. Een challenge waar minimaal 5000 Nederlanders en Belgen aan mee doen. Nou, aan hun bereik ligt het niet. Annemarij en Hanneke, eigenaressen van blog en shop Hemelsblauw, bedachten een mega handletter challenge. Hun doel is om het community-gevoel te versterken, anderen inspireren om weer eens wat met pen en papier te doen én de drempel te verlagen. Iedereen kan namelijk handletteren!

 

De challenge wordt uitgevoerd in samenwerking met andere letteraars. Hiervoor plaatsten de meiden van Hemelsblauw een maand geleden een oproep op Facebook en Instagram. Uiteindelijk ben ik dus één van die 35 geselecteerden geworden.

Wat we doen? Simpel! Het is een challenge van 26 weken. Elke week wordt er een nieuwe letter gelanceerd. Inmiddels is week 3 van start gegaan en zijn we dus bij letter C. Van maandag t/m vrijdag krijg je via de Facebookpagina en Instagram iedere dag een voorbeeld te zien die gemaakt is door één van de geselecteerde handletteraars. Volgende week maandag (20 november) start dus de week van letter D.

marjolein

Het is inspirerend en leuk om te zien hoe iedereen de letter anders maakt en welke zinnen of woorden ze erbij bedenken. Kortom; houd je van handletteren of heb jij gewoon zin om aan iets nieuws te beginnen? Doe dan mee en deel je creatie in de Facebookgroep ‘Leer handletteren met Hemelsblauw’ of op Instagram met hashtag #hemelsblauw.

Zelf maak ik een voorbeeld voor de letters H, P, Y en W.
Uiteraard zal ik deze ook met jullie delen op mijn social media kanalen.

Doe jij ook mee met deze challenge?

Advertenties

Een gedachte over “Eén van de duizenden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s