Geplaatst in DIY voor jou

DIY Kerstversiering

Mijn jongste houdt van plassen stampen, rennen, ravotten, het liefst ook in bomen klimmen, en jawel; stokken! Laatst vond ze er één op het schoolplein van de peuterspeelzaal. Een grote, perfect gevormde stok. ‘Mag ik deze hebben mama?’. Nou, dat wilde mama ook wel, want ik had direct een plan!

Soms heb je dat. Dat er opeens een idee in je naar boven komt. Dat had ik toen mijn dochter met die stok aan het zwaaien was. ‘We gaan er iets heel moois van maken’, zei ik. We hadden net haar grotere zus naar school gebracht en ik was van plan het huis maar eens kerstproof te maken. Ik haalde die middag alle kerstversiering van zolder. Kerstmuziekje aan, en GO! Het is zo’n gezellige tijd van het jaar!

Die stok paste daarbij overigens perfect in het plaatje. Ik wilde er namelijk een kersthanger van maken, om voor het raam te hangen. Onder in de doos vond ik nog een losse gouden slinger met sterretjes, wat leuke rode kerstbelletjes en twee mooie houten hangers die wij vorig jaar op de Kerstmarkt in Aken kochten.

IMG_0964

Die slinger, tja je raad het al, wikkelde ik om de stok. Aan beide uiteinden heb ik de slinger met een elastiekje vastgemaakt aan de stok, zodat deze goed blijft zitten. Ik heb de slinger er zo omheen gewikkeld, totdat er geen stukje stok meer was te zien. Daarna heb ik de hangers eromheen gedaan. Aan beide uiteinden van de stok heb ik toen een stuk touw bevestigd. Hiermee kon ik de hanger makkelijk ophangen aan haakjes bovenaan het raam. En voila, toen was ie al klaar! Simpel, maar met een ontzettend leuk resultaat.

Wat was jouw DIY Kerstprojectje dit jaar?
Laat het weten in een reactie!

Advertenties

Een gedachte over “DIY Kerstversiering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s