Geplaatst in 'Zelluf Doen' - DIY KIDS

Kerstboom van hout

Vorig jaar maakten we leuke kerststerren, dit jaar maakten we het een tikkeltje moeilijker. Mijn oudste wilde nog zo graag een kerstboom gaan versieren. En dat deden we, van hout.

Woensdagmiddag, tijd om eens lekker creatief aan de slag te gaan. Samen met mijn jongste zocht ik alle spulletjes bij elkaar. Je hebt er best wel wat voor nodig, maar duur hoeft het niet te zijn. Alle materialen zijn gewoon bij de Action verkrijgbaar.

Wat heb je nodig?
– ijsstokjes
– verf / kleurpotloodjes
– secondelijm / lijmpistool
– plaksteentjes
– pailletjes
– knoopjes
– chenille draad
– schaar

Zorg voor voldoende ijsstokjes. Je kunt voor gekleurde kiezen, maar ook blanco. Toevallig hebben wij blanco stokjes gebruikt en deze hebben ze dan ook zelf gekleurd. Met de Ikea potloodjes kun je gemakkelijk waterverven door de puntjes in het water te dopen en er daarna mee te kleuren. Dit geeft een mooi dekkend effect.

Per kerstboompje hebben we 8 ijsstokjes gebruikt. Eén stokje gebruik je als stam, om alle andere stokjes op vast te plakken. De andere stokjes knip je van lang naar steeds iets korter.

Vervolgens heb ik alle stokjes met secondelijm op de stam geplakt. Daarna hebben we de slingers in de boom gehangen. Deze maakten we met chenille draad. Even opmeten, op de juiste plek doorknippen en vastplakken. Daarna hebben ze de boom zelf nog versierd met plaksteentjes, knoopjes en pailletjes. Boven in de boom plakten ze een leuk rood strikje, en klaar waren de boompjes.

Al met al hebben we een ontzettend gezellige knutselmiddag gehad. Je kunt natuurlijk nog een touwtje aan de boompjes maken, zodat je ze kunt ophangen. Mijn meiden wilden dit niet, haha.

Hebben jullie ook een leuke kerstknutsel gemaakt?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s