Geplaatst in DIY voor jou

#DIY Kinderkoffertje met vilt

Afgelopen Kerst kregen onze dochters een kerstkoffertje vol cadeautjes van mijn ouders. Superorigineel en ook de meisjes vonden het natuurlijk geweldig. Ze sjouwen er nog mee rond, met van alles en nog wat erin. Plots kreeg ik een idee, want zo’n koffertje wilde ik al een poosje voor hen.

Toevallig heb ik zelf ook zo’n koffertje, met kerst knutselspulletjes erin. Nu kregen zij er ook één. Maar al een poosje wilde ik een gepersonaliseerd koffertje voor hen, zodat ze er later ook dierbare herinneringen in kunnen bewaren. Brieven, kaarten of andere spulletjes zoals navelklemmetje of speentje. Plots kwam ik op het idee om dit zelf te doen.

1711329
Via het Instagram account van webshop Poppaa zag ik regelmatig kinderkoffertjes met leuke vilt applicaties langskomen. “Dat kan ik zelf ook”, dacht ik. En zo gedacht, zo gedaan. Ik vroeg de meisjes wat voor figuurtje ze graag op hun koffertje wilde en ik maakte meteen een schets. Voor mijn oudste een eenhoorn, de jongste een flamingo. Geïnspireerd op de koffertjes van Poppaa schetste ik de plaatjes uit de losse hand op een stukje papier.

Vervolgens heb ik ze uitgeknipt en op vilt overgetrokken. Ook dit knipte ik weer uit. Van iedere kant één, zodat ik ze netjes kon afwerken. Vervolgens knipte ik de kleine onderdelen uit en plakte deze met alleslijm vast.

Toen de applicaties af waren heb ik het stuk vilt geknipt om op de deksels van de koffertjes te kunnen plakken. Die van mijn jongste dochter maakte ik als eerst, die van mijn oudste is nog in de maak. Hier heb ik dus verder ook geen foto’s van.
Op het grote stuk vilt borduurde ik naast de applicatie -in dit geval de flamingo- de naam van onze dochter. Op deze foto’s hieronder is het stuk vilt nog niet vastgeplakt op het koffertje, maar op mijn Instagram account kun je hier wel een foto van zien.

Ik vind hem enorm leuk geworden, al zeg ik het zelf, haha!

Wat vinden jullie ervan?
Hebben jullie een koffertje om herinneringen in te bewaren voor je kids?

Advertenties

2 gedachten over “#DIY Kinderkoffertje met vilt

  1. Wat n super gaaf idee en wat bespaar he veel geld zeg op deze manier. De meiden zullen er blij mee zijn. Waarmee lijm je het vilt vast op t koffertje. Want dat lijkt me best kwetsbaar…..is dat n tube alleslijm vd action? Zoiets als velpon?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s