Geplaatst in DIY voor jou, Snailmail

Flip Bag: how to make!

Eindelijk weer eens een snailmail update. Afgelopen dinsdagavond was mijn man niet thuis en besloot ik om weer eens uitgebreid aan de snail te gaan. De kids lagen lekker vroeg in bed, dus ik had alle tijd. Er lagen nog wat ‘projectjes’ op me te wachten, onder andere voor twee dames die binnenkort jarig zijn. Perfecte gelegenheid om weer eens wat nieuws uit te proberen.

Op social media zag ik de term Flip Bag opeens voorbij komen. Direct begon ik te zoeken via YouTube en wauw, wat een leuke, maar vooral ook makkelijke snailmail om te maken. Ik houd ervan om altijd veel goodies bij een snailmail te doen en deze snailmail variant is daar zeer geschikt voor.

De Flip Bag kan op meerdere manieren gemaakt worden, zelf vind ik dit de leukste. Je maakt hem heel eenvoudig met een stevig papieren zakje. Toevallig had ik nog een aantal zakjes uit een Flow Magazine liggen. Deze heb ik dus ook gebruikt voor het maken van deze snailmails. Uiteraard kun je de zakjes (eventueel met een mal) ook zelf maken van kraft inpakpapier.

papieren zakjes_flow
De flap die zich aan de achterkant van het zakje bevindt, vouw je verder omhoog en plak je vast aan de zijkanten. Zo krijg je -heel simpel- een vakje waarin je leuke goodies kunt stoppen. Ook in het zakje zelf kun je nog leuke goodies, een kaart of een brief kwijt; ideaal dus!

 

Natuurlijk is het wel zo leuk om er een echt feestje van te maken. Daarom beplakte ik de voorkant van het vakje met vrolijk papier, stickers en plaatjes die echt bij ‘jarig-zijn’ horen. Met een stukje zelfklevend lint werkte ik een randje weg. Staat zo gezellig! Vervolgens heb ik het vakje en het zakje zelf gevuld met leuke minikaartjes, stickers, papiertjes en plaatjes. Ben erg benieuwd hoe ze zullen worden ontvangen.

 

Had jij al eens een Flip Bag op deze manier gemaakt?

4 gedachten over “Flip Bag: how to make!

    1. Nee, helemaal niet. Ik was met het zakje zelf in een kwartiertje klaar. Het vullen duurt wat langer, omdat ik altijd dingetjes kies die ik bij de persoon vind passen ☺️ Dit is de snelste snailmail die ik ooit heb gemaakt, haha.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s