Geplaatst in DIY voor jou, Snailmail

Doilies snailmail

Voor mijn gevoel zijn we nog maar net de Kerst voorbij, staat Valentijn alweer om de hoek. En wat ik het leukste aan Valentijn vind, zijn de gratis kusjes. Zeer waarschijnlijk mogen wij weer kusjespost gaan versturen van PostNL. Om vast in de stemming te komen, maakte ik een originele ‘liefdes-snailmail’.

Omdat ik die ‘niet-plakken-maar-smakken’ actie van PostNL zo leuk vind (tja, dat kam ook niet anders als postliefhebber), heb ik via Twitter maar vast gevraagd of zij dit jaar weer zo’n leuke actie organiseren. En hoewel het nog een beetje vaag blijft, zeggen zij in ieder geval wel dat er íets komt. Wát dat is blijft nog even een verrassing, maar we kunnen wel uitgaan dat dit weer hetzelfde als voorgaande jaren zal zijn.

Dat betekent dat je rond Valentijnsdag t/m 50 gram gratis post kunt versturen met een kus als postzegel. Dat wordt lippenstift kopen! Gelukkig heb ik er hier nog eén liggen. Zodra het officieel is dat er inderdaad een ‘niet-plakken-maar-smakken’ actie komt, zal ik direct een leuke Valentijnsactie online plaatsen via mijn social media kanalen. Houd het dus in de gaten.

pinterest_voorbeeld_doilies
Bron: Pinterest

 

Zoals ik al zei heb ik dus een hele originele snailmail gemaakt, in thema liefde. Op Pinterest was ik aan het zoeken naar inspiratie en vond toen dit voorbeeld (zie foto hierboven). Uiteindelijk heb ik hier mijn eigen draai aan gegeven en 2 grote papieren doilies gebruikt. Deze heb ik door midden gesneden met mijn snijapparaat en ze toen mooie kleurtjes gegeven met behulp van mijn Spectrum Noir Sparkle brushpennen.

Vervolgens heb ik alle doilies dubbelgevouwen en deze zo tegen elkaar aan gelegd dat het samen weer een cirkel vormde. Deze heb ik toen aan elkaar vastgeplakt met washitape. Een keer horizontaal en een keer verticaal, aan beide kanten. Als je ze op deze manier vastplakt, krijg je 4 kleine vakjes waar je goodies in kunt stoppen.

IMG_1106

De goodies heb ik in kleine cellofaan zakjes gestopt. Hierin zitten stickertjes, labeltjes, washi-samples en strikjes. De voorkant heb ik nog versierd met een kleine roze doilie en in het midden heb ik een houten hartje geplakt. De vakjes had ik in eerste instantie dichtgemaakt met mini knijpertjes, maar ik vond het toch leuker om dit met bakerstwine te doen. Elk vakje is dus dichtgemaakt middels een strikje.

Zelf vind ik het een ontzettend leuk resultaat.
Niet moeilijk, maar wel heel origineel!
Gebruik jij weleens doilies bij het maken van snailmail?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s