Geplaatst in 'Zelluf Doen' - DIY KIDS, DIY voor jou

Haasjes van kraaltjes #DIY

Tulpjes in huis, warmere (zonnige) dagen, fluitende vogeltjes in de ochtend…Hoera, Lente is in zicht. En daarmee ook Pasen. Naast Kerst mijn favoriete feestdagen. Vooral vanwege de mooie betekenis, maar ook vanwege de vrolijke gezelligheid. Vieren dat nieuw leven is begonnen. En nee, ik heb niks met paashazen, maar deze wil ik toch met jullie delen.

Ik vind ze gewoon heel schattig en met hun pastelkleurtjes passen ze perfect bij de Lente. Daarnaast zijn ze helemaal niet moeilijk om te maken. Wat je nodig hebt:

  • strijkkralen (wit, roze, zwart en lila)
  • strijkijzer
  • strijkplank
  • bakpapier of theedoek
  • lintjes
  • vierkante grondplaat voor strijkkralen

Gebruik voor het maken van het haasje het voorbeeld (zie foto hieronder). Deze past perfect op een vierkante grondplaat. Zorg ervoor dat je onderin twee pinnetjes openlaat, zodat daar straks een lintje doorheen kan voor het strikje.

patroon

Let bij het strijken goed op dat je strijkijzer niet op een te hoge temperatuur zet en ook niet te hard drukt. Wanneer je dit toch doet, bestaat de kans dat de grondplaat ook smelt. De pinnetjes worden dan plat en kunnen niet meer gebruikt worden. Dat zou zonde zijn.

Wanneer de haasjes zijn gestreken, laat je ze even afkoelen, voordat je het lintje erdoorheen haalt. Als ze net gestreken zijn, zijn de kralen nog zacht. Na afkoelen is het figuurtje steviger.

De haasjes kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt ze bijvoorbeeld of een kraftkaart of tag plakken. Maar je kunt ook een dun touwtje door het middelste witte kraaltje halen (het kraaltje tussen de oren) en ze vervolgens in paastakken hangen.

Maak jij weleens iets van strijkkralen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s