Geplaatst in Snailmail

Mijn allereerste…!

Eens moet de eerste keer zijn. Ik zag er best een beetje tegenop. Het leek me moeilijk om te maken en had er eigenlijk ook niet veel inspiratie voor. Tot ik een duidelijk thema had om mee aan de slag te gaan. Maar het bleef een uitdaging, het maken van een pocketletter.

Ik heb dus mijn allereerste pocketletter gemaakt. Een bekend begrip binnen de snailmailwereld. Nooit wist ik echt goed hoe ik moest beginnen met het maken van een pocketletter, maar toen ik me via een FB-groep inschreef voor een Paas snailmail, wist ik dat dit de kans was om er eens één te maken. Toch bleef het een uitdaging, want -perfectionistisch als ik ben- vind ik het wel leuk als alles bij elkaar aansluit.

IMG_1194

Een pocketletter is een 9-pocket tabblad gevuld met leuke kaartjes. Meestal zijn deze met stickers, tags, teksten en andere kleine accessoires opgefleurd. Zelf houd ik wel van vrolijk, maar niet te druk. Dat is bij deze vorm van snailmailen best een uitdaging.

Het jammere van een pocketletter vind ik dat je er vrij weinig goodies aan kunt toevoegen. Ik ben daar juist een enorme fan van. Ik heb één vakje gevuld met een mini envelopje met daarin een kaartje met daarop een persoonlijk berichtje. Natuurlijk kun je ervoor kiezen meer hiervan toe te voegen, gevuld met wat leuke papergoodies.

Toch vond ik het wel ontzettend leuk om te doen. Ik ben er wel even zoet mee geweest, al was het maar het bij elkaar zoeken van mooie toepasselijke papiertjes, stickertjes, lintjes, plaatjes, etc. Leuk werkje! Ik kan me zo voorstellen dat als je pocketletters spaart, dit een enorm mooie verzameling kan opleveren. Een map vol unieke creaties die ook nog eens netjes opgeborgen kunnen worden.

Mijn pocketletter heb ik dus in thema Pasen gemaakt, waarbij ik vooral de kleuren geel, paars en groen heb gebruikt. Met mijn verjaardag kreeg ik het Flow Paper Goodies pakket die ik nu perfect kon gebruiken. Hierin zitten namelijk kleine kaartjes en envelopjes die precies in een vakje van een 9-pocket tabblad passen.

IMG_1191

Heb jij al eens een pocketletter gemaakt?

Advertenties

4 gedachten over “Mijn allereerste…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s