Geplaatst in DIY voor jou, Reviews

Review Papercloud Magazine + winactie

Hoor jij ze al in de ochtenden? Ja, de vogeltjes inderdaad! Inmiddels zijn de winterjassen opgeborgen, want wij zijn maar al te blij met die heerlijke lente-temperaturen. En als er dan toch een keer een spatje regen valt, dan heb ik de perfecte manier om de lente binnen te halen!

Papercloud Magazine, ik had er nog niet eerder van gehoord. Maar toen ik erover las, was ik direct enthousiast. Dit mega dikke magazine staat boordevol toffe DIY projecten. Op dit moment ligt thema Lente in de (online) schappen. Het aanbod in het magazine is zeer divers en de moeilijkheidsgraad loopt daarmee ook zeer uiteen. Zo staan er veel leuke papercutting projecten in, maar ook hele gedetailleerde kleurplaten, origami kuikentjes om in elkaar te zetten en een bouwplaat voor een 3D vogelhuisje.

 

Ben je meer van het samen doen? – en ik doe dat maar al te graag samen met mijn kids- , dan zijn de zelf-maak-memory inclusief bewaardoosje, zoekplaten en kleurkaarten heel erg geschikt. Mijn meiden zijn, net als ik, dol op het maken en versturen van post, dus de kleurkaarten waren direct in trek!

 

Zelf vind ik de papercutting projectjes een leuke uitdaging. Al een lange poos stond dit op mijn TO-DO list en nu kreeg ik de kans om ermee aan de slag te gaan! Een workshop volgen vond ik iets te duur, daarom was ik maar al te blij met de lente schilderijtjes die óók in het magazine zitten. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je (slim!) te werk kunt gaan. Eigenlijk is het heel simpel, je moet er alleen wel écht de tijd voor nemen. Het is een secuur werkje.

 

Afgelopen week ben ik dus heerlijk aan de slag gegaan met één van de schilderijtjes om zelf uit te snijden. Niet ideaal om te doen met kinderen om je heen, dus ik heb hier een avondje voor uitgetrokken. In totaal was ik hier zo’n 2.5 uur mee bezig. En echt, het is ontspannend om te doen en het geeft zo’n voldaan gevoel wanneer je het eindresultaat ziet. Reken maar dat ik de andere drie schilderijtjes ook nog ga maken. Het hangt heel mooi voor mijn raam op mijn werkkamer.

 

Inmiddels heb ik ook een start gemaakt met één van de kleurplaten. Poeh, dat is een werk, maar wel heel leuk om te doen. Je ziet in het begin niet wat het wordt, maar naarmate je steeds meer gaat inkleuren, zie je de afbeelding verschijnen. Leuk om achteraf in te lijsten, want al dat werk verdient wel een ereplaatsje!

IMG_1255

// WINACTIE GESLOTEN//
Ben jij nou enthousiast geworden en houd jij ook zo van DIY? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag namelijk één Papercloud Lente Magazine weggeven. Het enige dat jij hoeft te doen is in een reactie laten weten naar welke DIY jij het meest nieuwsgierig bent! Meedoen mag ook via het actiebericht op Facebook en Instagram, zo maak je meer kans. Delen hoeft niet, maar zou ik natuurlijk wel heel leuk vinden 🙂

Meedoen kan t/m 30 april. Op 1 mei maak ik de winnaar bekend via social media!

Kende jij het Papercloud Magazine al?

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Papercloud

44 gedachten over “Review Papercloud Magazine + winactie

  1. Wat een geweldig magazine! Zelf zou ik schilderijtjes willen proberen (al vraag ik me af of ik daar het geduld voor heb…). De kinderen vinden de kaarten en de origami erg leuk denk ik. Leuk dat er voor ieder wat wils in staat en dat het voor alle leeftijden is.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik had precies hetzelfde! Zelf was ik ook blij verrast en verbaasd dat ik het nog niet kende. Hij is zeker erg leuk en ben heel enthousiast over de leuke projecten die erin zitten. Tof dat je meedoet!

      Like

  2. Wat leuk! De laatste tijd hoor en lees ik steeds meer over dit magazine. Maar ik heb er zelf nog geen een in huis. Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar de papercut art!

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik hou van zelf erg van bloemen, dus de bloemenslinger zou mijn keus zijn.
    Maar als ik ‘m win dan geef ik het magazine aan mijn nichtje voor haar verjaardag.:)

    Geliked door 1 persoon

  4. Wat heb je de raamhanger mooi gemaakt.
    Ik ken dit boek nog niet maar ben wel heel nieuwsgierig geworden. Ik zou als eerste de memory maken en deze mee naar school nemen om met de kleuters te spelen.( ben overblijf mama bij de kleuters en doe daarnaast soms spelletjes tijdens de les)
    En ik ga zeker nog meer eruit maken. Ik wil wel n gokje wagen.

    Geliked door 1 persoon

  5. Oh wat een leuke winactie! Ik zou graag mee willen doen, is weer eens een leuke afwisseling met het handletteren. Mij lijkt vanalles leuk, ook omdat ik juf ben zou ik verschillende dingen met de kids kunnen doen… maar zelf zou ik me wel eens willen waren aan de schilderijtjes. Eens kijken of ik daar ook zoveel geduld voor heb…

    Geliked door 1 persoon

  6. Wat een leuk magazine! Ik doe graag mee met de winactie. Ik vind het vogelhuisje op de voorkant van het blad er erg aantrekkelijk uitzien. Ik heb wel wat met vogeltjes. In de tuin hebben we een stukje zand en daar badderen altijd musjes in. Zo schattig! Ik vind het leuk om ook wat vogelcultuur binnen te hebben. Ik denk dat het geknutselde huisje mooi zou staan bij mijn plantjes :).
    Oh en ik wil graag even kwijt dat ik je reactieformulier zo mooi vind. Ik heb zo’n AirMail lay-out nog op geen enkele andere blog gezien en ik vind het erg origineel :D.

    Geliked door 1 persoon

  7. Wat een leuke actie! Aangezien ik altijd aan het knippen en papier snijden ben zal ik een heleboel maken uit het magazine. Op dit moment ben ik vooral bloemen aan het knippen om als taart decoratie en als banner te gebruiken. En ik zag in bij Papercloud ook bloemen dus…

    Geliked door 1 persoon

  8. Wat leuk om in het kleine beetje me-time te doen! Ik ben nieuwsgierig naar de papercutting projecten. Heerlijk ontspannen en toch wat doen. Kortom, ik doe graag mee.

    Geliked door 1 persoon

  9. Ja heel graag de schilderijtjes lijken me echt te gek en stickers en pakpapier 😍😍 im in lijkt me superleuk om op deze manier kennis te maken met dit blad 🍀

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie