Geplaatst in 'Zelluf Doen' - DIY KIDS, DIY voor jou

Letters voor vaders #DIY

Zondag is het vaderdag. Niet vergeten hoor! Heel vaak worden de mama’s in het zonnetje gezet, maar papa’s mogen ook zeker niet worden vergeten. Daarom heb ik een hele leuke DIY voor jullie, die je heel gemakkelijk samen met je kids kunt maken.

Wij maakten deze DIY een poosje geleden voor papa’s verjaardag, maar toch wil ik hem juist nu delen. Hij past namelijk perfect bij Vaderdag. Het idee vond ik op Pinterest, maar uiteraard paste ik hem wat aan naar mijn eigen ideeën.

Het gaat om een lijst, met daarin een mooi geschilderde creatie van je kind waarop je dan vervolgens een aantal woorden plakt met letters. Deze vormen uiteindelijk samen het woord ‘vader’.

IMG_1304
Wat heb je nodig?
– Houten witte letters (kocht ik eens bij Action)
– (Houten) gekleurde letters
– A4 papier
– Lijm
– Verf
– Kwast / Verfsponsje
– Lijst

Zorg dat je kind eerst een mooie creatie maakt op een A4 papier. Deze kun je dan als achtergrond gebruiken. Mijn dochters hebben de achtergrond samen gemaakt door verschillende kleuren door elkaar te verven met een speciaal verfsponsje. Vervolgens hebben we deze laten drogen en samen de lettertjes uitgezocht. Dit is meteen een leuke en leerzame activiteit voor een kleuter die bezig is met het oefenen en leren van de letters. Zelf had ik al veel gekleurde letters liggen , ooit eens overgekocht van mijn zusje, ik weet dus niet waar ze vandaan komen. Je kunt natuurlijk ook, als je alleen witte hebt, sommige zelf een kleurtje geven met stift of verf. Leuk om je kindje te laten doen, terwijl jij de letters opplakt.

IMG_1303

Ik heb zelf de letters opgeplakt met alleslijm, maar dit kan natuurlijk ook met secondelijm. Zo weet je zeker dat het goed vast zit. Het zou zonde zijn als er lettertjes afvallen wanneer de lijst wordt opgehangen of neergezet.

Toen alle letters waren opgeplakt hebben de meisjes er nog wat stickertjes bij geplakt en vervolgens heb ik hem ingelijst. Hiervoor heb ik een simpele lijst gebruikt van de Action. Het woord ‘vader’ heb ik bewust in witte letters gehouden, zodat dit er echt uitspringt. 

IMG_1305

Wat vind jij van deze creatie?
Maak jij ook samen met je kinderen iets voor Vaderdag?

Een gedachte over “Letters voor vaders #DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s