Geplaatst in Open dagboek, Reviews

Waarom dit kaartje?

Onze zoon is inmiddels al bijna twee maanden oud.. Tijd om eens wat uitleg te geven over zijn geboortekaartje en hier wat meer van te laten zien. Want waarom kozen wij voor een walviskaartje?

Bij alledrie de kids kozen we een kaartje met dieren. Onze meiden hebben vrolijke kaartjes met veel kleur en dynamiek. Dit keer kozen we een kaartje waarbij de eenvoud veelzeggend zou zijn. Eentje met een walvis.

Nadat er vorig voorjaar na een kijkoperatie een myoom, ofwel vleesboom bij éen van mijn eierstokken was gevonden, was het onduidelijk of ik nog wel gemakkelijk en veilig zwanger zou kunnen raken. Wij hadden een grote kinderwens, maar onze beide dochters zijn te vroeg geboren. Het was onbekend of de myoom de oorzaak was en of mijn eierstok nog wel naar behoren functioneerde. Toch gaf mijn gyneacoloog ons ‘groen licht’ en vier maanden later was ik zwanger. Wat een geluk, en wat een opluchting. Toch was de opluchting pas echt groot toen er na de 20-weken echo middels een inwendig onderzoek werd bevestigd dat de myoom geen oorzaak kon zijn voor een vroeggeboorte. Dat gaf nieuwe hoop! Wél zat ik in een risicogroep, maar langer dragen dan 34 weken behoorde plots weer tot de mogelijkheid. Iets wat wij nooit hadden verwacht. Zou ik dan toch voor het eerst een kindje mogen voldragen en thuis kunnen bevallen? 

De hoop die we toen hadden, brengt me bij het geboortekaartje. Wij kozen namelijk niet voor niets voor een walvis. Wie de Bijbel kent, weet dat Jona gered is door een walvis. Deze was door God gezonden, het gaf Jona hoop. De walvis zien wij dus als teken van ‘hulp’ en wij hebben de weg maar de zwangerschap, maar ook tijdens, écht hulp van boven ervaren! Jozua betekent ‘God is Zijn hulp’ of ‘De Redder’ en dus mocht de walvis niet missen. Het was voor ons beiden liefde op het eerste gezicht toen wij het kaartje van Studio Draak zagen. Mooi, eenvoudig en (voor ons) veelzeggend. 

Zeer te spreken zijn wij over de service van Dustin en Faye. Zij hebben onze wensen zorgvuldig in het kaartje verwerkt en echt met ons meegedacht. Daarbij werden de enveloppen al ruim van te voren opgestuurd, zodat wij alle adressen alvast konden schrijven. Na de geboorte van Jozua hebben wij alle gegevens aan hen doorgegeven en werden de kaartjes netjes gevouwen naar ons opgestuurd. Direct klaar om de enveloppen in te gaan. Ideaal!

3E81D86C-07D9-41B7-B721-DB7930B5A44C

Jozua is uiteindelijk met 37 weken en twee dagen geboren..Op het nippertje voldragen en dus perfect getimed om thuis geboren te worden. Wat zijn we dankbaar. Dat maakte het kaartje voor ons nóg specialer. Een goede keus dus. 

Wat vind jij van de geboortekaartjes van Studio Draak?

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m. Studio Draak
Advertenties

Een gedachte over “Waarom dit kaartje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s