Geplaatst in 'Zelluf Doen' - DIY KIDS

Creatief met vormen

Bijna aan het einde van onze zomervakantie, merk ik dat mijn dochters er weer aan toe zijn om naar school te gaan. Ze hebben behoefte aan het leren van nieuwe dingen. Uitdaging. 

Zelf kwamen ze op het idee om huisjes te maken van vouwblaadjes. Ze knipten een dakje (driehoek) en plakte deze aan een vierkant met wat tape. Simpel, maar superleuk. Wánt, nu konden ze het huisje vullen. Er moesten popjes in en zelfs een kat. Ook maakten ze een holletje voor de uiltjes bovenin het dak.

Wat je ervoor nodig hebt? Een aantal leuke ponsen, lijm en kleurpotloden. Hiermee kom je al een heel eind, en mijn meiden vermaken zich er wel mee. Zeker toen ze zelf wat mochten uitponsen. Favoriete figuurtjes waren cirkels (grote en kleine),  ballonnen en strikjes. Toevallig had ik nog wat gestanste uiltjes liggen, waar zij natuurlijk wel raad mee wisten.

Van het éen kwam het ander en waren we plots ook nog aan het vouwen. Origami. Mijn oudste heeft nu onder de knie hoe ze zelf een happertje kan maken. Maar je kunt er ook hele andere dingen mee maken. Zoals een kat (zie foto!). 

Knutsel jij weleens met je kids? 

Advertenties

2 gedachten over “Creatief met vormen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s