Geplaatst in Smulrecepten

Op een stokkie #recept

Nog twee weken, iets meer, en dan is mijn oudste 5. Deze leeftijd doet me meer dan ik altijd dacht. Meer dan toen ze 4 werd. Nu wordt ze toch echt groot. Een heuse kleuter. En net als alle andere kleutermeisjes is ook zij dol op eenhoorns. Daarom bedacht ik vast -met een beetje hulp van Pinterest- een toepasselijke, gezonde, maar ook lekkere snack voor op haar eenhoornfeestje.

Of ze deze snack ook wil uitdelen op school, dat weet ze nog niet, maar ik vond het in ieder geval de moeite waard om eens uit te proberen. Zou jammer zijn als dit mislukt.

112402C5-38B0-4CDA-A34B-BC63B7AA9F57

Wat heb je nodig?
Bananen
Ijsstokjes
Smeltchocolade
Versiering
Lepel

1B3C2823-EC26-4280-B56D-1998A2E9319F

  1. Voor je de banaan in de chocolade gaat dopen, is het verstandig deze eerst in de vriezer te doen. Zo zal de chocolade veel beter en sneller stollen. Schil de bananen, snijd ze in stukjes, steek er een stokkie in en stop ze dan een nacht in een afgesloten bak in de vriezer.
  1. Smelt eerst de chocolade. Haal daarna pas de stukjes banaan uit de vriezer. Doop ze dan een voor een in de chocola. Zelf vond ik het fijn om daarna nog met een lepel de chocolade goed te verdelen over de banaan. Dit werkt het beste met ronddraaiende bewegingen.
  1. Nadat je een stukje banaan met chocolade hebt bedekt, strooi je de versiering eroverheen. Dit blijft vanzelf plakken omdat de chocolade nog niet direct hard is. Je kunt beter niet dopen, omdat er anders allemaal chocolade in de versiering blijft zitten. Met strooien kun je het zelf ook beter verdelen. Wij gebruikten de eenhoornmix van Dr. Oetker.
  1. Wil je de bananen lollies dezelfde dag nog opeten? Bewaar ze dan in de koelkast. Wil je ze langer bewaren? Doe dit dan in de vriezer. Als je ze langer dan een dag in de koelkast bewaart, worden de bananen wat papperig. 

 

Wat vind jij van deze lollies?

Advertenties

Een gedachte over “Op een stokkie #recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s