Geplaatst in 'Zelluf Doen' - DIY KIDS, DIY voor jou, Handlettering, Reviews

Een Papiertje!

Een poosje geleden kwam ik in aanraking met een concept dat Wendy (Unieke Postkaarten) samen met haar zus Kim heeft ontwikkeld. Samen delen zij een passie voor de natuur en daarbij natuurlijke materialen. Begin 2018 bundelden zij hun ervaringen, kennis en talenten, en daar ontstond iets moois uit!

Wij hebben een missie om tekenen thuis, op school, binnen kinderopvang e.d. aandachtvoller en laagdrempeliger te maken”. Dit staat er op de website van Papiertje! Het concept dat de zussen samen bedachten. De Papiertjes, gemaakt van gerecycled papier, dagen uit heerlijk ontspannend te gaan tekenen. Dit helpt kinderen hun belevingen en emoties van alledag te verwerken. Heel belangrijk voor de ontwikkeling. Als afgestudeerd Pedagoog en ICC’er (Intern Cultureel Coördinator) kan ik dit helemaal beamen! Zelf ben ik ook van mening dat creativiteit, dus het maken en ontdekken van kunst, kinderen kan stimuleren zich op meerdere vlakken te ontplooien en ontwikkelen.

0E70069E-D663-4194-BCEC-09C35575CE2B

De Papiertjes zijn ontworpen in verschillende formaten en kleuren. Elk Papiertje heeft een mooi watercolor randje, waarvan het origineel handgeschilderd is door Kim. Er zijn A4-formaten, maar ook postkaarten en mini kaartjes. Op de achterkant van de A4-formaten vind je een speciaal invulveld waar je kunt aangeven wat je kind heeft getekend en wanneer. Alle Papiertjes (m.u.v. de mini kaartjes) hebben mooie afgerond hoeken. 

66822CDF-9B35-4064-9E1D-AA6548EB3806

Uiteraard kunnen de Papiertjes ook mooi gebruikt worden bij handlettering. Door de mooie watercolor randen is er meteen al een mooie achtergrond gecreëerd voor jouw creatie. Ideaal! Zelf maakte ik van een mini kaartje een cadeaubon voor de juf van mijn dochter. Maar ook voor het maken van een mooie quote kaart zijn de Postcards Papiertjes perfect. De achterkant bevat mooie lijntjes waar je het adres op kunt schrijven.

nor

 

Kortom, Papiertje! biedt vele mogelijkheden. Zowel voor kinderen als volwassenen. Ik ben er heel enthousiast over. Ga voor meer inspiratie en tips naar de Instagram en Facebookpagina van Papiertje!

Ken jij Een Papiertje! al?

Advertenties

2 gedachten over “Een Papiertje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s