Geplaatst in DIY voor jou, Handlettering

Gekrompen sleutelhanger

Een sleutelhanger maken met je eigen tekst of naam. Dat kun jij ook. En dat zonder letterkralen. Het is eenvoudig, handgeschreven én persoonlijk. Een superleuke DIY dus. Ik leg het je uit.

Samen met Tessa organiseer ik voor de vierde keer de Handlettering Swap en éen van de verplichte items is een sleutelhanger met de naam van je swapmaatje. Ben jij deelnemer van de Handlettering Swap, dan is dit blog wellicht leuk ter inspiratie. 

242D051E-BABD-45C0-BCBC-808F4ECF118E.jpeg

Wat heb je nodig?

    • Vel krimpfolie (krimpie dinkie)
    • Cirkelpons
    • Gaatjestang
    • Fineliner
    • Oven

Eigenlijk is het heel simpel. Je begint met het ponsen van een cirkel uit het krimpie dinkie vel. Maak vervolgens een gaatje bovenin de cirkel met een gaatjestang. Schrijf eerst met een potlood een mooie tekst of -in geval je meedoet met de Handlettering Swap- de naam van je swapmaatje. Daarna trek je deze over met een fineliner. Voorzichtig, want dit kan vlekken, zeker als je links bent (haha!). Schrijf of teken altijd aan de ruwe kant van het krimpie dinkie vel.

Tevreden met het resultaat? Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg je creatie met de ruwe kant naar boven op een stuk bakpapier of aluminiumfolie. Wanneer de oven goed is voorverwarmd, leg je je creatie voor ongeveer 2 minuten in de oven. Eerst zal hij helemaal opkrullen, maar snel daarna ook weer plat worden. Klaar? Haal je creatie uit de oven en laat deze nog minstens 10 seconden afkoelen. 

F808377F-EE08-4FE9-830A-9D6392F10572

Je hebt nu in een korte tijd een enorm leuke en persoonlijke sleutelhanger gemaakt. Nu nog een sleutelring erdoor en eigenlijk ben je dan al klaar. Natuurlijk kun je hem helemaal afmaken door er nog leuke kralen aan toe te voegen. 

987BABED-49F1-4F2B-8D9A-7331040D9967

Heb jij gebruik gemaakt van deze DIY?
Deel deze dan met hashtag #buttydaantje op Instagram.

Advertenties

2 gedachten over “Gekrompen sleutelhanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s