Geplaatst in Open dagboek, Reviews

Leg herinneringen vast!

Het leven kan soms overweldigend zijn. Veel van je vragen. Zeker als je in een fase vol onbegrip bent beland. Dat het je niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk in de hand heeft. Op zo’n punt in mijn leven ben ik nu. En het is onduidelijk hoe lang dat nog duurt.

In het begin hoop je op een ‘fase’. Zo eentje die wel weer voorbij gaat. Maar als de dagen weken worden, en de weken maanden, dan ben je gedwongen de consequenties ervan in te zien en ze te accepteren.

Er is iets met onze zoon. Wat, dat weten we niet precies. Het is onrustig sinds hij de 6 maanden is gepasseerd. Volgende maand wordt hij eén. We zitten in een moeizaam proces die maar niet op lijkt te houden. We hebben er geen grip op. Dit kost energie. En meer dan ooit tevoren wil ik mij volledig kunnen richten op mijn gezin en mezelf. De balans terugvinden gaat moeilijk op dit moment, maar het doen besluiten dat ik niet verder ga met bloggen, brengt me wel een stukje verder in die richting. Het vraagt teveel van mij. Wél zal mijn blog blijven bestaan, maar een andere vorm krijgen. Meer hierover maak ik later bekend, want ook hier ben ik nog zoekende in.

103319CE-4344-4FE0-8825-BACB2896B9A4

Mijn boodschap voor nu is: ga eens op zoek naar wat écht belangrijk is voor jou. Waar je energie uit haalt. Deze foto intrigeert mij. Mijn man maakte hem een poosje geleden. Onze zoon was hier 9 maanden. Gemaakt in een periode vol onrust. Vol vragen. Vol onbegrip. Vol afwijzing. En toch…toch staalt deze foto rust uit. Bijzonder en ontroerend. Want ondanks alles bewaart hij de rust, alsof hij zegt: “het komt wel goed mam”. Deze foto heeft mij aan het denken gezet. Wat wil ik op DIT moment? Wat kan later ook nog? En op dit moment voel ik dat het nodig is tijd en energie te stoppen in mijn gezin. Herinneringen te maken, te delen en vast te leggen. Dit is er eentje van. Uiteindelijk zullen we weten waar deze fase waar wij nu in zitten, goed voor is geweest. Een deel is al uitgevogeld. Dankbaar ben ik dat Studentendrukwerk deze foto op aluminium wilde afdrukken. Makkelijk te bestellen en snel in huis. Wij zullen hem een prachtig plekje geven, want het herinnert ons aan zijn eerste jaar. En die komt nooit meer terug! 

Blijf me volgen op social media. Via mijn shop ben ik wel gewoon actief. Ik ben niet weg, gewoon wat stiller. Tot snel!

Deze blogpost is tot stand gekomen i.s.m. Studentendrukwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s