Geplaatst in Open dagboek, Reviews

Herrinnering aan de muur

Als je met drie kinderen op vakantie gaat in the middle of nowhere, dan ben je op elkaar aangewezen. Geen entertainment team of zwembad waar je ze naartoe kunt sturen. En dat wilden we ook niet. Nooit. Wij kiezen bewust voor de privacy en honderd procent tijd genieten van en met elkaar. Want ook al ben ik thuisblijfmoeder, naast al mijn werkzaamheden voor mijn shop en blog, kom je ook met alle andere dagelijkse bezigheden en verplichtingen al gauw in een sleur.

Toch was Kroatië -ons vakantieland- een verrassing. In meerdere opzichten. Het was er stiller dan we verwachtten, maar absoluut mooier. We waren meer op elkaar aangewezen dan ooit. Uiteraard gingen we regelmatig de hort op en bezochten we prachtige natuurverschijnselen en kustplaatsen. We hebben behoorlijk veel gewandeld, wat best vermoeiend was. Toch overheerste er rust. Rust geeft ruimte in je hoofd. Bij mij althans. Het heeft me goed gedaan. Geen verplichtingen, geen stress. Het scheelt ook dat we nu eindelijk, mede dankzij het Sophia Kinderziekenhuis, meer zicht hebben op wat er bij onze zoon speelt. Hier schreef ik over in mijn vorige post. We hadden destijds geen grip op de situatie en het beheerste ons leven behoorlijk. Inmiddels zijn wij in rustiger vaarwater terecht gekomen. Dit maakt dat wij -mijn man en ik- na onze vakantie hebben doen besluiten weer meer tijd te maken voor elkaar, maar ook vaker te kiezen voor onszelf. Voor mijn man ging dit al makkelijker, maar ook ik ben daar aan toe. Ik heb nieuwe energie opgedaan. Daarbij is er letterlijk meer tijd nu wij minder zorgen hebben om onze zoon. Ik pak het bloggen weer op en ga er vaker tussenuit. Binnen mijn grenzen uiteraard, maar het zal me goed doen. Nu al eigenlijk, want ergens naar uitkijken vind ik fijn.

canvas-groot

Deze foto, gemaakt aan de Krka rivier in Kroatië, verdiend een plekje in ons huis. Niet alleen omdat wij graag nog een liefdevolle foto van onze meiden wilden ophangen, maar ook omdat deze foto veel herinneringen oproept. De Krka stond centraal in onze vakantie. Het mondt uit in meerdere watervallen waar wij intens genoten hebben van de natuurpracht. Daarbij was dit een plek waar we elkaar echt zagen, zoals deze foto ook laat zien. We gingen hier picknicken, spelen, pootje baden, wandelen. Het was daar waar ik de rust in mijn hoofd heb teruggevonden.

canvas
Deze foto betreft een voorbeeld en niet ons persoonlijke interieur

Dankzij fotofabriek kunnen wij nog vaak terugdenken aan deze bijzondere vakantie. Op naar mooie nieuwe uitdagingen. Nog meer mooie herinneringen. En vooral ook nieuwe inspiratie, voor mij en jullie. Ook je vakantiefoto(‘s) vastleggen? Je ontvangt nu tijdelijk 25% korting op alle hardcover fotoboeken.

Deze blogpost is tot stand gekomen i.s.m. Fotofabriek.nl
Door AVROTROS Radar uitgeroepen tot beste fotoboekenleverancier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s