Geplaatst in Smulrecepten

Low budget verjaardagstaart

Verjaardagen worden bij ons nooit uitgebreid en groots gevierd. Gewoon klein, met de opa’s en oma’s. Rustiger voor ons, maar ook voor hen. Ze stuiteren al genoeg van te voren. Daarbij kiezen wij ook liever voor duurzaam en low budget. Cadeaus zijn vaak tweedehands en de taart maak ik zelf. Over dat laatste zal ik wat meer vertellen.

Eigenlijk is het niet eens een taart, maar een cake. Makkelijk om te maken en er is veel variatie in mogelijk. Vaak zie ik bij anderen uitgebreide thema taarten voorbij komen die een vermogen hebben gekost. Superleuk, begrijp me niet verkeerd, maar wat ik me altijd afvraag: is mijn kind meer content met een dure ‘op-maat-en-naar-wens-gemaakte’ taart? En daarbij…Ik vind het zo zonde om zo’n mooie taart aan te snijden. Ik kies dan liever voor een cake die ik zelf kan versieren in het bijpassende thema. Mijn kinderen weten niet beter en zijn er net zo blij mee.

6C4F97D6-8248-488A-9E82-D8229C7086B8

Hoe ik zo’n cake decoreer? Meestal zoek ik eerst op Pinterest voor inspiratie. Onze kinderen mogen altijd een thema kiezen, dat maakt het zoeken al veel makkelijker Verder zoek ik weleens tussen de chocola of snoepjes in de supermarkt ter inspiratie. Je weet maar nooit of er iets tussen zit dat bij het thema past. Tegenwoordig heb je van alles. Zo hadden we met de verjaardag van onze jongste -toen hij éen werd- twee doosjes luxe chocolade paaseieren in de aanbieding gekocht. Ze waren perfect ter decoratie als dinosauruseieren.

Vaak neus ik ook rond op AliExpress. Een tip hierbij is wel om hier al ruim van te voren te bestellen; lees 2 maanden. Zo ben je er zeker van dat je de decoratie op tijd binnen is. Toch niet op tijd? Vergeet dan vooral Marktplaats niet of je creatieve stash. Toen onze jongste dochter vorig jaar voor zeemeerminnen koos, vond ik in een die-cuts boek van de Action hele leuke plaatjes van zeemeerminnen. Deze heb ik toen op een rietje vastgemaakt. Hiervoor maakte ik een klein sneetje aan de bovenkant van het rietje.

ECC918A8-E5FC-4B68-A026-298664FFAB4F

Dit jaar, voor onze oudste dochter, was het thema Peppa Pig. Ik was helaas niet op tijd met bestellen via AliExpress, maar vond wel hele leuke poppetjes via Marktplaats. Deze gebruikte ik voor op de cake. Op Pinterest zag ik heel veel ‘modderbaden’ voorbij komen als het ging om Peppa Pig taarten. Met een zakje chocoladeglazuur van dr. Oetker kwam ik hiermee een heel eind. Om het zo echt mogelijk te maken strooide ik er groene hagelslag omheen als gras. Ook dit is van dr. Oetker en kun je gewoon in de supermarkt kopen. De bloemen die erbij zitten komen daar ook vandaan. Je vindt dit overigens bij de bakspullen.

2950ABCA-C2F7-46F4-97E6-883A7202C8E2

De cakebanner met vlaggetjes kun je heel gemakkelijk zelf maken. Ik gebuikte hiervoor twee houten eetstokjes, maar dit kunnen natuurlijk ook gewoon sateprikkers zijn of stevige rietjes. Uit papier knip je ruitjes, vouwt deze dubbel, en voila, daar zijn je vlaggetjes. In de Paperlover Flowboeken zitten er pagina`s met voorbedrukte vlaggetjes die je zo uit kunt knippen. Nóg makkelijker. Als extra kun je er dan natuurlijk ook nog een tekst op maken.

Verder ben ik fan van You Rocky. Hier kun je terecht voor hele leuke mixen met allerlei sprinkles. Saskia stelt ze helemaal voor jou samen in het thema wat jij maar wilt. Er is van alles mogelijk. Zo heb ik al eens een heerlijk Unicorn Rocky Road gemaakt. Een echte aanrader. Ik schreef er al eens een blog over, dat lees je hier.

Wat doen jullie altijd met verjaardagen? Taart kopen of bakken?

2 gedachten over “Low budget verjaardagstaart

  1. Helemaal mee eens! En het ziet er elke keer weer supercreatief en professioneel uit. Daar kan geen bakker tegenop! Ik ben niet zo’n zoetekauw maar n stukje proef ik graag en volgens mij zit er ook minder suiker in. Taarten vd bakker zijn meestal mierzoet. Ook niet zo slim voor kids. Dus… echt n succes Danielle!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie