Geplaatst in Reviews

Ken jij deze ‘gang’ al?

Ik zag ze steeds vaker voorbij komen en als stationery lover kon ik de reviews, reclames en unboxing video’s niet meer weerstaan. Ik ging overstag en maakte gebruik van een toffe aanbieding. Hierbij mijn review van: de Papergang Box.
De komende drie maanden ontvang ik een Papergang Box. Of eigenlijk nog twee, want de eerste heb ik al ontvangen. Maar wat is het nou precies?

De box is onderdeel van Ohh Deer en wordt verzonden vanuit Engeland. Elke box -brievenbusdoosje- is gevuld met toffe stationery producten. Je kunt de box los bestellen, maar ook een abonnement nemen. Ook hier zijn weer verschillende mogelijkheden in.

Iedere maand verschijnt er een andere box, waarbij je kennis maakt met het werk van een designer. In elke editie vind je dan ook een klein boekje met meer achtergrondinformatie over de designer zelf. Papergang wil op deze manier met kleinere artiesten/designers een levend visitekaartje afgeven, om hen bekender te maken bij een breder publiek.

0CC0AE4D-8174-4B33-B9DD-0B0E225DD386

Maar dit is niet het enige. Papergang werkt namelijk samen met Tree Aid. Zij helpen gemeenschappen in droge gebieden van Afrika om het milieu te beschermen en dorpelingen het hele jaar door te helpen. Ze gebruiken bomen die voor fruit en noten zorgen. Deze kunnen de dorpelingen eten, maar ook verkopen, zodat ze geld kunnen verdienen voor de gezondheidszorg en het onderwijs van hun kinderen. Voor elke vier Papergang boxen die worden besteld, wordt er een boom gepland in samenwerking met Tree Aid.

papergang-treeaid

Verder doet Papergang aan milieuvriendelijk inpakken. Je vindt dan ook geen plastic in de boxen. De producten worden in een kartonnen brievenbusdoosje verzonden. Deze zijn vervolgens verpakt in een vrolijk vloeipapier. Kaarten met envelop zijn niet verpakt in een plastic zakje, maar met een plastic vrij stickervaantje.

CB737809-BAF3-4154-B371-3704E96B18C2

De Papergang box van deze maand (september) zat vol mooie producten van Oana Befort. De inhoud bevatte een A4 notitieboek, A5 notitieblokje, een postkaart met envelop en een schaartje. Daarnaast zat er ook een kalenderkaartje bij. Ik vermoed dat je deze kunt opsparen om je eigen kalendertje te maken of kunt gebruiken in je journal. Een ander extraatje was een zakje icetea van Teapigs én een strijkembleem als welkomstcadeautje met de mascotte van Papergang erop.

Al met al ben ik erg enthousiast over de Papergang box. De inhoud is wisselend, dus deze zal je misschien niet altijd aanspreken, maar het idee dat je hiermee nieuwe designers leert kennen en bij kan dragen aan een betere wereld.. Beter kan het niet! Toch?

Ken jij de Papergang boxen al?

2 gedachten over “Ken jij deze ‘gang’ al?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s