Geplaatst in Art Journaling

Art Journal #3

Het is alweer een poosje geleden dat ik een spread uit mijn art journal heb laten zien, maar na zoveel inspiratie te hebben opgedaan bij PaperPassion, wilde ik natuurlijk meteen aan de slag.

Bij de PaperPassion beurs kocht ik bij Doe-a-ding een vel rijstpapier van Art by Marlene. Ik ben gek op haar producten, omdat ze zo ontzettend kleurrijk en artistiek zijn. Omdat ik dol ben op vlinders, kon ik deze natuurlijk niet laten liggen.

rijstpapier

In het verleden heb ik al vaker gewerkt met het plakken van servetten, maar rijstpapier werkt net even anders. Het is dunner, maar toch steviger. Je scheurt het niet zomaar kapot. Daarbij hoef je er geen laagjes af te halen, zoals bij servetten wel altijd het geval is.

Als eerst heb ik een achtergrond gemaakt in mijn journal, met Spectrum Noir Harmony inkt en Nuvo Shimmer Powder. De inkt heb ik aangebracht met behulp van een blending tool. Dit is een houten houdertje met onderop een sponsje om je inkt mee te blenden.

Ik begin altijd met de Nuvo Shimmer Powder. Dit keer gebruikte ik de kleuren ‘Violet Brocade’ en ‘Catherine Weel’. Ik strooi altijd een klein beetje poeder over mijn pagina, niet te veel, en spuit er dan met een spuitflesje water overheen. Je krijgt dan een prachtig kleurrijk effect. Daaromheen heb ik in dit geval geel en rood inkt aangebracht met de blending tool. Omdat deze inkt op waterbasis is, kun je er perfect mee blenden. Toen dit droog was, ben ik aan de slag gegaan met het rijstpapier.

 

Het rijstpapier heb ik vastgeplakt met DecoArt Matte Medium Clear. Dit is een speciale lijm die transparant en mat opdroogt. Ik moet zeggen dat hij wel erg sterk van geur is! Laat je journal echt een tijdje openliggen als je hiermee hebt gewerkt, zodat het niet alleen goed kan drogen, maar ook de geur wat vervliegt. Voordat ik het rijstpapier vastplak breng ik met een kwastje lijm aan op de plek waar ik het plaatje wil plakken. Daarna plak ik het plaatje op en smeer ik nog wat extra lijm over het plaatje. Niet teveel, want ik heb gemerkt; hoe meer lijm, hoe minder zichtbaar het plaatje. Dat vond ik op deze pagina minder mooi.

Op de rechterpagina heb ik op de achtergrond, extra geel rijstpapier aangebracht. Deze had ik toevallig nog liggen en weet dus niet waar ik deze van heb. Het geeft een leuk effect, net wat extra reliëf. Daaroverheen plakte ik een plaatje die ik uit een postkaart van ByKris heb geknipt. Ik vond hem qua kleur en sfeer erg mooi bij het geheel passen.

4A850A82-E05A-4BE6-8272-2B871D26EB26

Al met al ben ik erg tevreden met deze spread. Het werken met rijstpapier is eenvoudig, maar geeft verrassend leuke resultaten. Het leuke is dat je dit op veel meer materialen kunt gebruiken, zoals hout en plastic.

Heb jij al eens met rijstpapier gewerkt?

4 gedachten over “Art Journal #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s