Geplaatst in Geloofsopvoeding, Reviews

“Oh kom er eens zingen!” #liedjesbijbel

Als je nog op zoek bent naar een bijzonder Sint – of Kerst cadeau, dan is dit dé ultieme tip. Want deze Bijbel heb ik nooit eerder in deze vorm gezien. Dus spaar jij, net als wij, toffe, unieke en leerzame kinderbijbels? Ontdek dan de Liedjesbijbel.

De Liedjesbijbel is bedacht door een team van 30 mensen. Allemaal hebben zij hun eigen talent en aandeel bij dit concept. De één illustreert, de ander zingt, weer een ander maakt muziek of schrijft. En ga zo maar door. Zij willen 12 jaar lang, elke maand een nieuw kinderlied uitgeven, passend bij een bijbelverhaal. Dit bundelen ze elk jaar in een CD mét Liedjesbijbel, zodat er uiteindelijk een mooie collectie aan Liedjesbijbels en CD’s ontstaat. Hoe tof is dat? Hun doel is om zo’n 150 bijbelverhalen uit te diepen. In oktober 2019 is dit van start gegaan.

Nu er een aantal bekende gelovige muzikanten zijn gestopt met kinderliedjes maken – denk aan Elly & Rikkert- besloot dit team dat het tijd was voor een nieuwe generatie makers. Uniek van de Liedjesbijbel is dat de bijbelverhalen allemaal geschreven zijn in begrijpelijke kindertaal, heel eigentijds, dat ook nog eens aansluit bij de fantasiewereld van kinderen. Elk verhaal heeft een bijpassend lied, leuke weetjes, een vraag, gebedspunt en creatieve opdracht. Heel interactief!

Elk jaar verschijnt er dus een Liedjesbijbel met 13 verschillende verhalen en liedjes. Het eerste deel -uitgekomen in oktober- gaat over de Schepping tot en met de verhalen van Abraham, Isaak en Jakob. Ik vind het een groot pluspunt dat deze verhalen ook echt worden uitgelegd en daarnaast ook mooie subtiele verwijzingen bevatten naar het Nieuwe Testament. Zo hoort er bij het verhaal over het offer van Abraham en Isaak een heel mooi lied genaamd, ‘Dansen met Jezus’, omdat Hij zichzelf opofferde voor ons.

De Liedjesbijbel dus. Ik wil ze gaan sparen. Vind het zo’n mooi concept. Een fijne samenleesbijbel met vrolijke, inspirerende & bijpassende liedjes. Vóór in de Bijbel staat uitgelegd hoe je het boek kunt gebruiken, maar ook online kun je terecht voor de liedjes, voorleesfilmpjes en downloads. Mijn meiden (5 & 6), maar ook de jongste van 1,5, zijn weg van de CD! In 2020 willen wij als gezin gaan starten om elke maand samen een verhaal uit de Liedjesbijbel te lezen en de bijpassende opdrachten hierbij uit te voeren. Heb er nu al zin in!

Jij hoeft in ieder geval niet meer verder te zoeken naar dat leuke Sint -of Kerstcadeau. Had jij al eens van de Liedjesbijbel gehoord?

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met de Liedjesbijbel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s