Geplaatst in Art Journaling

Art Journal #5

Vorige week ging ik met mijn dochters aan de slag met doilies. Die mooie ronde papiertjes die je als taartrandje kunt gebruiken. Uiteraard gebruik ik ze waar ze niet persé voor bedoel zijn. Knutselen!

We maakten sneeuwvlokken. Lekker aan de slag met waterverf, vervolgens 4x dubbelvouwen en mooie figuurtjes uitknippen. Als je hem dan openvouwt, heb je een prachtig zelfgemaakte sneeuwvlok. Leuk om op te hangen als slinger, maar ik plakte er ook een in mijn Art Journal.

0BD66E94-7561-4EEB-97D5-48BD91FC0497

Mijn eigen sneeuwvlokken maakte ik overigens niet met waterverf, maar met mijn Nuvo Mica Mist, Shimmer Powder (Catherine Wheel) en Gelatos (Banana). Als eerst maakte ik een achtergrond met de Nuvo Mica Mist. Hiervoor gebruikte ik de kleuren Fresh Pear, Fresh Rosé & Silver Smoke. Omdat de mist vrij nat is, maakte ik dit droog met mijn Heat Tool. Daarna deed ik er wat Shimmer Powder overheen. De randjes, die nog wat wit waren, maakte ik wat geel met mijn gelatos. Deze heb ik met een natte kwast verdeeld over het papier, zodat overal een mooie gele rand ontstond.

9B836696-1308-4DC9-8131-028BCE4FF74B

Vervolgens heb ik een achtergrond gemaakt in mijn journal met de Gelatos Blood Orange. Ook deze heb ik met een natte kwast verdeeld over mijn pagina. Met een Matte Medium lijm plakte ik de doilie in mijn journal. Deze droogt transparant op, wat ideaal is in dit geval! De hartjes en ruitjes die ik in mijn doilie geknipt had, versierde ik aan de randjes met Aqua Stickels glitterlijm.

Omdat ik de pagina nog wat kaal vond, heb ik mijn boekjes met diecuts van Art by Marlene erbij gepakt om de pagina wat op te vullen. De hartjes die je rechtsonder ziet, knipte ik uit de doilie.

Wat voor materialen gebruik jij in je journal?

2 gedachten over “Art Journal #5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s