Geplaatst in Snailmail

Write for Lyme

Eindelijk weer eens een blogpost over post. Dit keer over post voor het goede doel. Nouja, eigenlijk meer direct voor degenen waar het om gaat, namelijk Lyme patienten. Een mooi initiatief van Berdien Renes.

Berdien is zelf Lyme patiënt en hierdoor zit ze veel thuis. De ziekte van Lyme is de snelst groeiende ziekte in Nederland. Zo’n 1000 tot 2500 van de 25.000 mensen met de ziekte van Lyme hebben chronische klachten. Voor deze groep zette Berdien de kaarten actie ‘Write for Lyme’ op, om hen op die manier een hart onder de riem te steken.

De kaarten actie heeft inmiddels al een aantal edities achter de rug. Op dit moment loopt de vijfde editie, met thema Kerst. De stand staat nu op 525 geschreven kaarten. Geweldig toch! Wanneer je meedoet ontvang je nog uitgebreide uitleg, maar je ontvangt sowieso een lijst met verschillende namen en adressen van Lyme patiënten waar jij kerstkaartjes voor mag gaan schrijven. Uiteindelijk stuur of breng jij je kaarten naar één van de drie verzamelpunten in Nederland. Op die verzamelpunten pakken vrijwilligers dozen in met alle kaarten die geschreven zijn voor de ontvangers. Rond Kerst ontvangen zij dus een doos vol met kaarten. Bij de vorige editie zijn er in totaal 1966 kaarten geschreven.

Zelf heb ik me ook opgegeven, vind kaartjes schrijven rond Kerst altijd zo gezellig! Je kunt al je kaarten dus in één keer naar een verzamelpunt sturen. Berdien heeft een eigen webshop waar je hele toepasselijke kaartjes kunt kopen, maar zelf maken kan natuurlijk ook. In mijn shop vind je ook hele vrolijke kerstkaarten! Op de Instagrampagina ‘writeforlyme’ vind je regelmatig leuke en handige updates!

Had jij al gehoord van deze kaarten actie? Opgeven kan hier!

2 gedachten over “Write for Lyme

Plaats een reactie