Geplaatst in DIY voor jou

Labels ponsen!

Zoals ik vorige week al schreef delen Marion en ik iedere week een DIY die wij gaven als Make & Take tijdens het Crea Weekend in Gorinchem. Dit keer over labels. Labels zijn leuk om aan een cadeautje te hangen! Leuk als je van swappen of snailmail houdt. Labels zelf maken is nog veel leuker, dat maakt het persoonlijk. Natuurlijk kun je hier mallen voor gebruiken, maar met ponsen kun je ook een heel eind komen.

Ponsen dus, ik heb er wel een aantal. Ik ben vooral gek op mijn grote cirkelponsen. Deze gebruik ik ook bij het maken van labels. Ronde labels, want dat is wat ik vandaag aan jullie ga uitleggen.

img_7976

Wat heb je nodig?
– cirkelponsen (2.5 inch en 2 inch)
– figuurponsen
– stevig patroon -en kraftpapier
– bakerstwine
– gaatjesmaker
– lijm

1. Pons met beide cirkelponsen een cirkel uit.Ik kies meestal voor een grote cirkel met patroon en kleinere cirkel in kraft. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor twee cirkels met patroon.

2. Pons met een figuurpons een figuurtje uit die je op de kleinere cirkel wilt plakken. Zelf heb ik heel veel figuurponsen. Deze kun je bij de Action kopen. Heb je een pons met een hartje en een blaadje? Perfect, hier kun je namelijk heel leuk aardbeitjes mee maken! TIP: een figuurtje uit de kleinere cirkel uitponsen kan natuurlijk ook. Dat geeft een heel leuk effect met het patroontje dat er achter komt te zitten.

3. Plak je figuurtje op de kleinere cirkel.

4. Maak gaatjes in de cirkels met een gaatjesmaker. Dit kan natuurlijk met een perforator, maar zelf vind ik een gaatjesmaker -die normaal gebruikt wordt voor riemen- veel makkelijker.

img_7983

5. Steek een stukje bakerstwine door de gaatjes heen en je label is af!

img_7975

Heb jij de cirkelponsen nou niet in je bezit, maar vind je deze ronde labels wel heel erg leuk? Ik verkoop ze per setjes van 4 in mijn shop voor maar €1. Je kunt kiezen uit de thema’s ‘Teksten’, ‘Fruit’ of ‘Hartjes & Bloemetjes’.

Wat doe jij met je ponsen?

3 gedachten over “Labels ponsen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s